Велико Търново. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов се

...
Велико Търново. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов се
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов се срещна с британския посланик Ема Хопкинс и британската общност в областта

Велико Търново. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов се срещна с английския дипломат Н. Пр. Ема Хопкинс, както и с английската общественост в Старата столица, общината и региона, оповестиха от пресцентъра на Общината . Панов уточни, че връзките сред общината, посолството и жителите на Обединеното кралство са доста положителни и ползотворни. „ Благодаря ви, че обогатявате културния живот на Велико Търново и обитаемоте места, в които са вашите домове, че участвате в празниците и организирате лични събития. Особено впечатлен съм от уменията ви бързо да се сприятелявате с локалните поданици “, обърна се Панов към британците.
Срещата обхвана разнообразни въпроси, свързани с последствията от Брекзит, с процедурите за приемане на българско поданство и други Дискутирана бе и тематиката за бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново и отстоянието на трасето от с. Хотница. Даниел Панов изясни, че изказванията по какъв начин пътят щял да „ виси “ над селото са недостоверни. Той уточни, че на провелото се публично разискване на оценката за влияние върху околната среда е станало ясно, че са планувани шумоизолиращи и защитни уреди, а самато трасе ще бъде на задоволително разстояние от Хотница.
Посланик Ема Хопкинс благодари за гостоприемството и съдействието за срещата с английската общественост. Кметът Даниел Панов я срещна с огромната ремонтна активност и подобряването на градската среда във Велико Търново, както и с идното оповестяване на интернационален конкурс за планиране на новия център на града върху територията на остарялото военно учебно заведение.
В Община В. Търново бе извършено и взаимно съвещание с Комисията за битка с трафика на хора и Център „ Амалипе “. Срещата бе открита от Ема Хопкинс и заместник-кметът Ганчо Карабаджаков. Темата на съвещанието бе обвързвана с предварителната защита на трафика на хора за трудова употреба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР