Велико Търново. Жители на Вонеща вода и съседното великотърновско село

...
Велико Търново. Жители на Вонеща вода и съседното великотърновско село
Коментари Харесай

Велико Търново: Десетки жители на Вонеща вода и Въглевци посетиха изнесената приемна на народния представител Станислава Стоянова

Велико Търново. Жители на Вонеща вода и прилежащото великотърновско село Въглевци посетиха изнесената приемна, която провежда националният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Във Вонеща вода, дружно с нея бе и общинският консултант от най-голямата група в локалния парламент проф. Михаил Харалампиев. При срещите с жителите участва и кметът на обитаемото място Янко Първанов.
Над 7000 туристи са посетили от началото на годината Вонеща вода и почивните бази в селото, което придобива все по-широка популярност като туристическа дестинация и място за комфортен и спокоен живот. Ниската престъпност, географското разположение, историческите местности, красивата природа и съществуването на минерална вода, притеглят в селището освен туристи, само че и хора от цялата страна, които закупуват парцели, оформяйки нова вилна зона.
Жителите на Вонеща вода и близките обитаеми места обаче имат и редица проблеми, които бяха изложени пред народния представител.
Сред най-наболелите е въпросът с електричеството. Хората се оплакаха, че поради чести прекъсвания и спирания, а също и заради по-ниско напрежение, постоянно горят електроуреди. „ Това нанася вреди на семействата и е належащо да се подхващат ограничения. Жителите на Вонеща вода са на мнение, че е необходим нов трафопост. Ще проведа диалози с представители на електроразпределителното сдружение, тъй като не е обикновено това да продължава “, разяснява националният представител Станислава Стоянова.
Високата скорост, с която транспортните средства, най-много ТИР-ове, се движат през Прохода на Републиката е друга тематика, тормозеща жителите на село Вонеща вода, разграничено на две елементи от основния път. Хората упорстват за повече полиция, камери и други средства за надзор на скоростта по републиканското трасе. Просветляване и ремонт на пътната права Вонеща вода – Трявна, желаят още локалните поданици.
Няколко неподдържани и буренясали парцела скапват образа на селото и тормозят съседите, а в последно време гъбари и берачи на горски билки са влизали и в частни терени, оплакаха се още посетителите в депутатската приемна.
Пред Станислава Стоянова и проф. Харалампиев, локалните поданици и кметът на селото припомниха нещата, които през последните години са направени за Вонеща вода.
Задоволство хората показаха във връзка с възобновения пешеходен мост над р. Белица, обновеното читалище, ремонтираната часовникова кула, новоизградената спортна площадка, поставените беседка и покрив над минералния извор, реновираните улици в селото.
Отчетен бе и големия принос на ГЕРБ за почналото обновяване на локалната черква „ Свети Георги Победоносец “. Сградата на храма по този начин и не е била приключена, и повече от десетилетие стоеше на недодялан градеж. Съвсем действителна бе заплахата с годините изоставеният строеж просто да рухне. Неотдавна структурата на ГЕРБ във В. Търново подари средства от дотацията си, с цел да стартират довършителните работи. По-късно бе подета и акция за набиране на дарения, инициирана от починалия Николай Ашиков, тогавашен ръководител на ВТОбС и водач на бизнесмените в ГЕРБ. Извършен бе ремонт, включващ и полагане на външна мазилка. За да стане обаче църквата настояща, са нужни и други довършителни действия.
Кметът на Вонеща вода Янко Първанов показа, че донори са обезпечили още строителни материали, само че са нужни средства за работата. Храмът има потребност също от църковна утвар и камбана, с диаметър 50 см.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР