Велико Търново. Изоставен във великотърновския квартал Бузлуджа“ микробус бе принудително

...
Велико Търново. Изоставен във великотърновския квартал Бузлуджа“ микробус бе принудително
Коментари Харесай

Велико Търново: Принудително бе преместен микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“

Велико Търново. Изоставен във великотърновския квартал „ Бузлуджа “ микробус бе наложително изместен на общинската площадка за краткотрайно предпазване и разкомплектоване на излезли от приложимост коли, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Дейността е осъществена от оторизирана компания, с която Община Велико Търново има подписан контракт. Собственикът на транспортното средство има право да си го прибере назад, при изискване, че заплати таксите за репатриране и престой. Бусът „ Форд Транзит “ ще остане на площадката в период от 14 дни.
Във Велико Търново започнаха нови инспекции за изоставени коли, които задръстват улиците и междублоковите пространства. При констатиране на возила, чиито регистрационни номера не са свалени, ангажираната с инспекцията общинска комисия търси притежателите и им издава наставления за непринудено пренасяне. Повечето от притежателите извършват инструкциите. За интервал от година и половина репатрираните коли са 40, като измежду има даже дребен пътнически рейс.
Според Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства, този вид коли съставляват боклук, стига да са изпълнени едно или повече от четирите изброени в Закона за ръководство на отпадъците условия. Хипотезите са следните: прекъсната регистрация, липса на удостоверен знак за механически обзор за повече от две години, липса на регистрационни табели. Последното изискване е автомобилът, въпреки и регистриран, да е зарязан върху парцел държавна или общинска благосъстоятелност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР