Велико Търново и южнокорейският град КьонДжу да развиват двустранно партньорство

...
Велико Търново и южнокорейският град КьонДжу да развиват двустранно партньорство
Коментари Харесай

Велико Търново и туристически град в Южна Корея на работна среща за двустранно партьнорство


Велико Търново и южнокорейският град КьонДжу да развиват двустранно партньорство в разнообразни сфери – обучение, просвета и туризъм, нововъведения и вложения. Това разискаха на работна среща кметът Даниел Панов и посланикът на Южна Корея в България Н. Пр. Ли Хо-шик, оповестява " Дарик ".

И Велико Търново, и Кьонджу са туристически центрове с богато минало и културно-историческо завещание. В тази си роля те са и част от Лигата на историческите градове. Кьонджу също е бил столица в минал интервал от историята на Южна Корея.

След отпадането на ковид-ограниченията туристите от азиатската страна се завърнаха в България и във Велико Търново още веднъж се усилват. Тенденцията ще стане още по-явна, когато бъде възобновена директната авиолиния сред Сеул и Букурещ. 

Контакти ще бъдат открити сред Националното съдружие на общинните в България, чийто ръководител на Даниел Панов, и асоциация на локалната власт в Южна Корея, стана ясно по време на срещата. 

Посещението на дипломат Ли Хо-шик в старопрестолния град е трето. Дипломатът показа, че за година, откогато е в България, е съумял да посети десетки градове, само че Велико Търново е желаната от него дестинация. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР