Велико Търново е център на тържествата, посветени на на България.Тържественият

...
Велико Търново е център на тържествата, посветени на на България.Тържественият
Коментари Харесай

114 г. Независимост: Красотата на Велико Търново отвисоко


Велико Търново е център на тържествата, отдадени на на България.

Тържественият ден стартира със света литургия, която бе отслужена от Великотърновския митрополит Григорий в Църквата „ Св. 40 мъченици “, където на 22 септември 1908 година, дружно с министрите от държавното управление на Александър Малинов, прочита Манифеста на Независимостта.

Вижте фотоси на старопрестолната ни столица отвисоко:

Бе осъществен на Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски ” и на знамената на държавни и общински институции, и неправителствени организации. На крепостта “Царевец “ с боен обред бе издигнато националното знаме.

сервираха венци и цветя на Пирамидата на Независимостта - мястото, където за повторно е бил прочетен манифестът пред великотърновското поданство на 22 септември 1908 година

В тържествено шествие се включиха повече от 500 възпитаници от великотърновските учебни заведения, посетители и жители, както и участниците в 15-ото издание на Фестивала на военните оркестри. Пред паметника „ Майка България “ бе поднесен гирлянд от цветя в символ на поклонение.

ще приключи с тържествена заря-проверка, с аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов - тон и светлина ” и празнични илюминации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР