Велико Търново е люлката на социализма, затова разговорът за ролята

...
Велико Търново е люлката на социализма, затова разговорът за ролята
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Оптимист съм, че на тези избори ще постигнем по-добър резултат

Велико Търново е люлката на социализма, по тази причина диалогът за ролята на " БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА " е навременна и навръх място, сподели социалистът

Първият политически спорен клуб в страната „ Димитър Благоев-Никола Габровски “ организира съвещание, на което беше призната специфична позиция в поддръжка на „ БСП- Обединена левица “ и почналата консолидация на лявото в България. Създаденият още през 90-те години на предишния век клуб към общинската партийна организация на социалистите дискутира по тематиката „ БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ – поръчител за ускорено и заслужено развиване на България “. Разговорът беше открит от ръководителят на клуба доцент Росен Петков, а формален посетител беше зам.-председателят на Българска социалистическа партия и евродепутат Кристиан Вигенин.

„ Аз съм оптимист, че ние на тези избори ще реализираме по-добър резултат. Това е жизненоважно за България, с цел да могат българите да усетят, че има действителна лява опция, че нещо друго се е случило в България на фона на цялата тази безизходност, която излъчва българската политика в последните години, за целия този безпорядък и разпад, за опита за преодоляване на страната от олигархията “, обърна се към всички Вигенин.

В полемиката участваха лидерът на листата с номер 28 в региона Мариана Бояджиева, претендентите за народни представители Георги Филипов, проф. Севдалина Димитрова, Йордан Нейков, Даниела Давидкова, Димана Ангелова, Марио Иванов, Тихомир Тодоров, Стоил Георгиев и Илиян Колев. В диалога се включиха също общинският ръководител на Българска социалистическа партия във Велико Търново Михаил Михалев, както и регионалният координатор на „ Левицата “ Красимир Радов.

 Дискусията беше почетена от общинските съветници Йордан Свраков и Ирена Стасинопулу, ръководителят на Движението на ветераните в Българска социалистическа партия Атанас Атанасов, ръководителят на Обединението на жените- социалистки Лидия Прокопова, ръководителят на Отечествения съюз Елена Мачковска, ръководителят на Демократичния съюз на дамите Желка Денева, кметът на Водолей Милен Мирчев, общественици, историци и радетели за лявата концепция.

Встъпителни думи за полемиката бяха произнесени от доцент Маргарита Кемалова, която е част от управлението на клуба. „ Социалистическата партия е минавала през редица рецесии в годините, само че опитът демонстрира, че когато натискът е извън, от нашите съперници, консолидацията на партията с нейните естествени сътрудници дава положителни резултати. Важно е да оценим и подкрепим единението и градивния метод на Българска социалистическа партия и останалите партии “, сподели доцент Кемалова.

Кристиан Вигенин приветства провеждането на съвещание на клуба и акцентира, че Велико Търново е люлката на социализма, по тази причина такава полемика е навременна и навръх място.

Думите му бяха подкрепени от лидера на листата Мариана Бояджиева, която показа всички претенденти за народни представители. Тя показа пред присъстващите, че програмата от 100 стъпки за ускорено развиване на България се възприема позитивно от хората и прикани на 27-ми октомври повече гласоподаватели на поддържат „ БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “.

„ Това, което направиха Българска социалистическа партия и левите партии е един знак към нашето общество, че има и друго измерение. Че с изключение на разделяне може да има и обединяване. С  търпение и такт се стигна до решение, което е значимо за левите партии и цяла България. По този метод дадохме опция да се създаде една същинска лява опция “, обърна се към всички Мариана Бояджиева.

В унисон с казаното от нея беше препоръчано Велико Търново да стане хазаин след изборите на национална полемика за консолидиране на лявото и реализиране на още по-устойчиво обединяване. По предложение на управлението на  дискусионния клуб беше признато обръщение и апел за поддръжка на „ БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР