Велико Търново. Два инфраструктурни проекта на Община Велико Търново получават

...
Велико Търново. Два инфраструктурни проекта на Община Велико Търново получават
Коментари Харесай

Велико Търново: Изграждат нова пътна връзка към два квартала в града

Велико Търново. Два инфраструктурни плана на Община Велико Търново получават финансиране от републиканския бюджет след диалози сред кмета на Старата столица Даниел Панов и представители на изпълнителната власт. 2,5 милиона лв. обезпечава държавното управление за нов път към дква квартала – „ Бузлуджа ” и „ Зона В ”, както и за подготвителното футболно игрище до Спортното учебно заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Новата пътна връзка ще обезпечи директен достъп сред жилищните комплекси „ Бузлуджа ” и „ Зона В ” и пътен възел „ Качица ”, като ще усъвършенства транспортното обслужване на близо 30 000 поданици на града. Трасето ще стартира от разклона на улица „ Стоян Коледаров ”, ще премине около газстанцията в региона и ще продължи до кръговото кръстовище край Дома за възрастни хора „ Венета Ботева ”.
Широчината на уличното платно ще е 14 метра, а строително-монтажните работи включват: подготовка на пътната основа с повърхност 13 500 квадратни метра, създаване на бюрдюри с обща дължина 1800 метра и на 4500 квадратни метра тротоари, изцяло преасфалтиране с полагане над 4300 тона асфалтова примес и още 9700 кв. метра износващ пласт, монтиране на ново улично осветяване. Инвестицията е за 1,8 милиона лв..
Осигурени са средства за построяването на подготвителното футболно игрище до Спортното учебно заведение във Велико Търново. Инвестицията е за близо 700 000 лв. и ще помогне за подготвителния развой на близо 300 млади гении от Велико Търново, Спортното учебно заведение и школата на ФК „ Етър ВТ ”.
Игрището ще бъде със общоприети размери – 105/68 метра, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също създаване на модерна дренажна система, както и на обходна алея към терена.
„ Благодаря на държавното управление за поддръжката, която оказва както за Велико Търново, по този начин и за доста други български общини. Осигурените от републиканския бюджет средства са действия, от които хората имат действителна нужда. Благодаря и на народния представител от Великотърновски район и ръководител на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който спомага за обезпечаването на финансиране ”, разяснява кметът на Старата столица Даниел Панов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР