Велико Търново. Десетки деца от Велико Търново и общината ще

...
Велико Търново. Десетки деца от Велико Търново и общината ще
Коментари Харесай

Велико Търново: Десетки деца от общината ще участват в кампания за пътна безопасност на 31 май

Велико Търново. Десетки деца от Велико Търново и общината ще вземат участие в акция за пътна сигурност, която ще се организира на 31 май и ще започва към 10.00 ч. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Облечени в жълти жилетки и с фуражки, малчуганите ще раздадат над 1000 листовки на водачите на транспортни средства, а също и на пешеходците. Заедно с децата ще бъдат чиновници на бранш „ Пътна полиция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в старопрестолния град.
Инициативата бе обявена на конференция от заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев, комисар Стефан Николов и основен контрольор Атанас Атанасов от районната полицейска дирекция, Благовеста Факирова от Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “, Росица Димитрова – шеф на общинската обществена дирекция, както и от представители на Сдружението на кметовете и кметските наместници. Това са институциите и техните сътрудници, които провеждат събитието, чиято цел е да бъде нараснало вниманието на неразумните водачи и да бъдат лимитирано неразумното държание на пътя.
Инициативата е част от общинската акция „ Намалете скоростта поради децата “. Тя ще се организира както във Велико Търново, по този начин и в обитаемоте места от общината. В акцията ще вземат участие и 20 ученици на Детската полицейска академия към Основно учебно заведение „ Петко Р. Славейков “ в общинския център.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР