Велико Търново. Даниел Панов официално започна третия си мандат като

...
Велико Търново. Даниел Панов официално започна третия си мандат като
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново Даниел Панов положи клетва и започна трети мандат

Велико Търново. Даниел Панов публично стартира третия си мандат като кмет на Велико Търново и общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Той постави клетва в емблематичния за българската държавност музей „ Възраждане и Учредително заседание “, където преди 140 години е направен и признат първият българския главен закон – Търновската конституция. Неотлъчно до Панов бе и неговото семейство.
Тържествената сесия бе открита от регионалния шеф проф. Любомира Попова. Младите гении от Вокална група „ Пеещи камбанки “ извършиха химните на България, Европейския съюз и на Велико Търново. Веднага по-късно проф. Попова връчи клетвения лист на Панов. В духа на традицията краткотрайно изпълняващият длъжността кмет Снежана Данева-Иванова съобщи на Даниел Панов огърлицата на Старата столица. Церемонията бе почетена от общественици, някогашни кметове на Велико Търново, почетни жители, депутати, представители на академичната и просветителната общественост, на организации и сдружения.
Даниел Панов уточни, че вълнението и възприятието на мощна отговорност, която изпитва, са още по-силни поради символиката, която музей „ Възраждане и Учредително заседание “ носи. „ Още преди 140 години първите ни законотворци са дали посоката, по която да върви България след Освобождението – към европейското развиване и напредъка. Наш дълг е да пазиме този път пред Велико Търново. Именно тази посока избраха жителите. Благодаря на всички съграждани за поддръжката и доверието – те са голяма морална опора и доста огромен политически капитал. Всеки глас за мен е дълг и отговорност “, обърна се Панов към гостите на сесията, към определените общински съветници и кметове на обитаемоте места.
„ Градът ни има изключително значение за България и Европа. Това ни задължава да съхраняваме постигнатото досега и да го надграждаме, с цел да бъде средата удобна за децата на Велико Търново, за младежите и техните родители, за всички нас и нашите другари. Можем да се гордеем с посоката, по която върви Велико Търново, с достиженията през последните два мандата и с ясните планове за бъдещето. А положителните хрумвания са опция да обединим напъните и качествата си. Задачите, които стоят пред нас, назрелите решения, които е належащо да приемем, ще дефинират ориста на общината ни десетилетия напред. Предстои ни сериозна работа, която изисква интензивност от всеки от нас, нуждае се от приноса на всеки жител, от отговорността на всички политически сили, обединени от откровената угриженост за Велико Търново. Вярвам, че със взаимни старания ние можем да реализираме и най-смелите си проекти за Старата столица и общината “, акцентира Даниел Панов.
Кметът на Велико Търново сподели още, че опазването на фамилните полезности, на българските обичаи и традиции ще продължи да бъде акцент в неговото ръководство, както е било и до момента. „ Всичко това има една цел – Велико Търново да е желан за живеене град, за определяне на младежите и фамилии, с цел да се раждат от ден на ден мечтани, здрави, умни и надарени деца. Защото те ще поемат в ръце ориста на общината след нас, на тях принадлежат бъдещите триумфи. Нека ни надминат. Нека бъдем почтени за тяхното почитание “, продължи Даниел Панов. Словото си той приключи с думите на мъдрия Йордан Радичков: „ Добрия човек ще познаеш по огъня. Злите хора оставят след себе си пожарища, положителният човек оставя подире си огнище “.
По време на тържественото съвещание клетва поставиха определените общински съветници, както и кметовете на обитаемоте места от общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР