Велико Търново. Българското Средновековие и Възраждане ще оживеят по време

...
Велико Търново. Българското Средновековие и Възраждане ще оживеят по време
Коментари Харесай

Велико Търново: Българското Средновековие и Възраждане оживяват на Международното изложение „Културен туризъм“, кметът Даниел Панов ще открие туристическата борса

Велико Търново. Българското Средновековие и Възраждане ще оживеят по време на Международното ревю „ Културен туризъм “, чийто хазаин Велико Търново ще бъде от 19 до 21 април. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Атрактивните възстановки ще пресъздадат военното дело по време на Второто българско царство, както и патриархалния дух по време на Възраждането. Демонстрациите ще бъдат дело на организацията на Национален клуб „ Традиция “ в Старата столица.
Официалното разкриване на петнадесетото издание на Международното ревю „ Културен туризъм “ ще бъде в 10,00 ч. на 19 април пред Двореца на културата и спорта „ Васил Левски “. Начало на борсата ще дадат кметът на Велико Търново Даниел Панов, заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, посланиците на Унгария и Бразилия, представители на туристическия бизнес и отрасъл.
Над 50 изложители от редица страни, ситуирани на четири континента, измежду които и 35 български общини ще показват на независими щандове разнообразни дестинации, туристически артикули, направления, обичаи и традиции. Големият конгрес ще бъде още по-атрактивен и с помощта на откритата сцена пред ДКС „ Васил Левски “, на която ще бъдат провеждани възстановките.
Акцент ще бъде подложен и върху нематериалното културно завещание, традициите и обичаите. Сръчните дами от Национално съдружие Работилница „ Седянка “ ще показват тъкане на колани на кори, совалкова дантела, дантела кене, дантела фриволите, българска бродерия, плетене на шума и тъкане на водоравен стан. В плъстенето ще се включат най-малките участници в „ Седянка “, а посетители от клуб за бродерия от турския град Чанаккале ще показват бродерия с железен конец и дантела „ ОЯ “.
Гостите на туристическото ревю ще могат да видят и демонстрации на соколарство с жива граблива птица Мишелов на Харис. Те ще бъдат направени от екипа на Късноантична и средновековна цитадела Туида – Сливен. С артистична възстановка ще се показа и Община Враца. Спектаклите „ Хляб от Бога “ на театрално студио „ Тепм “ са от 12,00 ч. на 19 и 20 април на откритата сцена пред ДКС „ Васил Левски “ и са отдадени на лимеца- една от най-старите храни на човечеството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР