Велико Търново. Анкетна комисия ще проучва сделката с изтребителите“, започната

...
Велико Търново. Анкетна комисия ще проучва сделката с изтребителите“, започната
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Чрез Анкетната комисия за „сделката с изтребителите“ искаме да проверим дали има някакво прикриване на факти

Велико Търново. Анкетна комисия ще изследва „ договорката с изтребителите “, стартирана от Служебното държавно управление. Предстои внасянето на съответни претекстове за съставянето ѝ, съобщи пред публицисти във Велико Търново зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Той изрази увереност, че членовете ѝ ще съумеят да съберат всички нужни обстоятелства и ще изяснят събитията към взетото политическо решение от кабинета " Герджиков ". „ Искаме да проверим дали има някакво прикриване на обстоятелства, по отношение на кореспонденцията, която е водена с всички евентуални страни за подписване на контракти. Искаме да сме транспарантни и съм уверен, че шумът, който се подвигна от страна на Българска социалистическа партия и Президентската институцията ще ни даде мотив да отговорим на обществото с един транспарантен метод “, съобщи още Цветанов. Той напомни, че когато се търси сходна истина, би трябвало всички виновни и наранени страни да са солидарни, а не да саботират процеса по друг метод.
„ Фокус “ напомня, че тематиката за одобряването на решението на Служебния кабинет да утвърди класирането на офертите за нов вид изтребители бе съществено разкритикувано от политическия хайлайф. Темата провокира спор сред ГЕРБ и президента Румен Радев, който поддържа дейностите на назначеното от него държавно управление.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР