Великият президент на Грузия, който ръководеше тази прекрасна страна 10

...
Великият президент на Грузия, който ръководеше тази прекрасна страна 10
Коментари Харесай

Саакашвили с писмо до Гордон: Намирам се на прага на смъртта, искат да ме ликвидират

Великият президент на Грузия, който ръководеше тази прелестна страна 10 години, Михаил Саакашвили, през днешния ден се намира в сериозно положение – на прага на гибелта. Това заяви във видео-обръщение известният украински публицист Дмитрий Гордон. 

Той се базира на писмо, изпратено от Саакашвили персонално до него, в което някогашният държавен глава на Грузия написа за тежкото положение, в което е изпаднал в пандиза, откакто методично е бил тровен, с една единствена цел – да бъде премахнат. 

Ето какво написа някогашният грузински президент в писмото си до Гордон: „ …Топ американски токсиколози потвърдиха неопорвержимо, че методично съм тровен в пандиза със комбинация от разнообразни субстанции, за да бъда погубен. Аз изгубих схващане, само че не умрях, само че останаха всички признаци, които се появиха и без да бъда лекуван – аз ще умра. Ще ти бъда признателен, в случай че поставиш обществено тази тематика. “

Гордон напомня, че през септември 2021 година Саакашвили се завърна в Грузия, откакто бе заставен да напусне страната си, отстъпвайки властта на човек, надълбоко обвързван с режима на Кремъл – путинския олигарх Иванишвили. Още с идването си той бе задържан от грузинските управляващи. И към този момент повече от година се намира в пандиза, зад решетките. Но обстановката към него е не просто тревожна, тя буди голямо безпокойствие. 

По този мотив Дмитрий Гордон насочва своя апел към демократичния свят, обявявайки, че към този миг Саакашвили – индивидът, който трансформира с голяма скорост страната си, провеждайки промени във всички сфери на живот, водачът, който пръв се сблъска с експанзията на Русия в Грузия през 2008 година, се намира на доста тежко здравословно положение. И моли всеки, който може с нещо да помогне, включително и жителите на Украйна, Саакашвили да бъде изместен в някои от европейските лечебни заведения или здравно заведение в Съединени американски щати, с цел да стартира ефикасното му лекуване и този човек да бъде избавен. Защото в случай че светът не избави Саакашвили, един ден надълбоко ще съжалява за това.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР