Великият Христо Стоичков почете паметта на друга огромна футболна легенда

...
Великият Христо Стоичков почете паметта на друга огромна футболна легенда
Коментари Харесай

Стоичков просълзи България: Все чакам да звънне твоят номер, приятелю. Ти беше сърцето на отбора

Великият Христо Стоичков уважи паметта на друга голяма футболна легенда на България – Трифон Иванов, с пост във фейсбук. Железният бранител умря на 13 февруари 2016 година
„ Изминаха 8 години, а все едно в никакъв случай не си си тръгвал! Все очаквам да звънне твоят номер, с цел да ми каже някоя от великите ти крилати изречения!
Туньо, не си пропуснат и в никакъв случай няма да бъдеш! Ти беше сърцето и душата на нашия тим! И чудовище за международни първенци, които постоянно биехме! Почивай в мир, приятелю! И ни пази от мястото, където си в този момент! “, написа Стоичков.
Двамата бяха съществени фигури първо в ЦСКА, а след това и в Пеневата чета, стигнала до 4-о място в света през 1994 година
Иванов е футболист №1 на България за 1996 година С ЦСКА става 3 пъти първенец на България, а през 1996 година печели купата на Австрия с „ Рапид “ (Виена).
Има 77 мача и 6 гола за националния тим на България.
Незабравимо ще остане неговото попадение във вратата на Русия на Националния стадион „ Васил Левски “ на 10 септември 1997 година, с което България се класира за международното във Франция през 1998-а.
В последните години от живота си сърцатият защитник заемаше поста ръководител на зоналния съвет на БФС във Велико Търново, написа 24 часа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР