Великият грузински бас Паата Бурчуладзе ще пее в зала България

...
Великият грузински бас Паата Бурчуладзе ще пее в зала България
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Паата Бурчуладзе и Софийската филхармония в зала България

Великият грузински бас Паата Бурчуладзе ще пее в зала " България " на 21 септември. Той ще показа подиуми от “Борис Годунов ” - операта, която му обезпечава непокътнато място на най-големите оперни подиуми. Във втората част на концерта Софийска филхармония ще извърши Симфония №2 от Рахманинов.

Бурчуладзе се трансформира в звезда още с дебюта си през 1985 година в Лондон, когато пее с Лучано Павароти в " Аида ". За малко време покорява Ла Скала, Виенската държавна опера, оперните театри в Мюнхен, Хамбург, Париж, Хамбург, Вашингтон, Сан Франциско и Метрополитън опера в Ню Йорк.

Красивият му тембър и лекотата, с която извършва и най-сложните партии, прилягат идеално на приетото за образцово произведение на съветската класика “Борис Годунов ” от Модест Мусогорски.

През сезон 1990/1991 Бурчуладзе приема поканата да извършва коронната си роля в Ковънт Гардън, Виенската държавна опера и Мюнхен, а пред 1995 година отбелязва стотното си превъплащение в “Борис Годунов ”.

Столичани и посетители на столицата ще се насладят на гения на Бурчуладзе за първи път от над 30 години. Малко прочут факт е, че в зората на своята кариера взе участие в “Севилският бръснар ” в Софийска опера. С топли усеща Бурчуладзе си спомня за оперните ни звезди Николай Гяуров, Гена Димитрова, Анна Томава-Синтова, Никола Гюзелев, с които не един път е пял на огромните оперни подиуми.

Фундаменталната Симфония 2 на Рахманинов ще звучи във втората част на концертната вечер. Един от най-талантливите ни модерни диригенти Найден Тодоров ще води оркестъра през редуващите се лирико-драматични и епични детайли в яркото произведение на съветския класик.

Концертът на 21 септември е част от тематичния цикъл на Софийска филхармония “Руски приказки ”, който включва още – “Звездите Светлин Русев и Людмил Ангелов в памет на Кристиан Таков ” (4 ноември 2018), “Нежната цигулка на Божидара Кузманова - Жар птица ” (24 януари 2019) и „ Витруозът Светлин Русев “ (14 февруари 2019). Пакетни билети за поредицата може да закупите с отстъпка 20% от Ивентим единствено през август. Индивидуалните пропуски за концерта на Паата Бурчуладе в зала „ България “ са на цени от 25 до 50 лева и също са налични в мрежата на Ивентим и Ипей.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР