Великденските и майските празници по традиция са предпоставка за безкрайни

...
Великденските и майските празници по традиция са предпоставка за безкрайни
Коментари Харесай

Как да възстановим метаболизма си след празниците

Великденските и майските празници по традиция са причина за безкрайни трапези, дълги обеди със фамилията и късни вечери с щедро количество храна и алкохол. Ето че почивните дни са към този момент зад тила ни и е време да рестартираме метаболизма си, с цел да се разделим с насъбраните килограми. Днес ще ви разкрием по какъв начин да посрещете пролетта в идеална форма.

Не подценявайте мазнините

Добавете към менюто си потребни мазнини, които може да откриете да вземем за пример в зехтина, авокадото, ядките и “мазните” риби, като сьомга, херинга, пъстърва, скумрия, звук и сардина. Тези мазнини са изключително потребни, защото са чудесно гориво за митохондриите и по този метод подкрепят вярната работа на органите и клетките. Освен това имат доста високо наличие на омега-3 мастни киселини, които понижават равнищата на хормона на напрежението, който пък играе роля в складирането на мазнини.

 храна пролет жена сьомга салата Istock

Заложете на цветното

Хапвайте самоуверено зеленчуци и комбинирайте другите им цветове, с цел да подхраните организма си с палитра от антиоксиданти . По този метод ще си осигурите задоволеност, до момента в който се борите с оксидативния стрес, който може да е зложелател номер едно на положителната фигура.

Не забравяйте яйцата

Символът на великденската софра в действителност съставлява съвършен баланс сред протеини и мазнини, за сметка на нулево въглехидратно наличие. Непременно прибавете към утринното си меню най-малко две кокоши яйца - те ще ви държат сити с часове по-късно, като по този метод спомагат за намаляване.

 храна пролет жена сьомга салата Istock

Движете се

Ежедневното придвижване е ключът към разбуждане на заспалия метаболизъм. И това напълно не значи, че би трябвало наложително да се сдобиете с карта за фитнес. Времето на открито е прелестно за дълги разходки, а и постоянно може да отидете пешком на работа. Специалистите поучават за оптимални резултати да поддържате бърз ход, като ускорявате до своя най-много за 30-60 секунди, след което намалявате темпото до обикновено за 3-5 минути.

Помогнете на режима си

Дори и най-добре уравновесеният режим се нуждае от малко спомагателна помощ, с цел да даде съвършени резултати. Затова ви предлагаме да се доверите на изпитана хранителна добавка в помощ на отслабването и поддържането на здравословно тегло. Заложете на композиция от натурални екстракти, като да вземем за пример живовляк, хитозан, витамин C и биотин, които може да откриете в капсулите Fattache.

 храна пролет жена сьомга салата Istock

Време е за сън

Добрият сън може сензитивно да способства за рестарта на метаболизма. Старайте се да си осигурявате 8-часова отмора, по време на която да спите непробудно в добре проветрена среда. Лягайте си задоволително рано, с цел да разполагате по-късно с време заран - доста е значимо да не стресирате организма си с обстоятелството, че закъснявате, а вместо това да закусите умерено и да бъдете готови за всички провокации на всекидневието.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР