Великденски мирни маршове срещу доставките на оръжие за Украйна и

...
Великденски мирни маршове срещу доставките на оръжие за Украйна и
Коментари Харесай

В 70 германски града се проведоха мирни шествия срещу доставките на оръжие за Украйна

Великденски мирни маршове против доставките на оръжие за Украйна и за мирни договаряния се организираха в събота в 70 немски града

В събота хиляди хора в 70 немски града участваха в митинги против доставката на оръжие за Киев и за мирни договаряния за допустимо най-скорошно разрешаване на спора в Украйна, като част от годишните маршове за мир в навечерието на Великден, съгласно dpa.

Най-големите демонстрации се състояха в Берлин, Бон, Бремен, Дуисбург, Хановер, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт. Демонстрантите желаеха бързо осъществяване на мирни договаряния за Украйна, преустановяване на доставките на немски оръжия за Киев и програмата за рационализация на Бундесвера, съобщава ТАСС .

В Бон протестиращите се опълчиха на доставката на оръжие за Киев, като показаха убеденост, че прехвърлянето на тежко оръжие на Украйна единствено разпалва войната. Един от уредниците на маршовете, Торстен Шлайп, по време на тирада в Лайпциг сподели, че незабавното преустановяване на огъня и началото на договаряния е най-хубавата опция на по-нататъшния експорт на оръжия и ескалация, до замяна на нуклеарни удари. На плакатите изображението на немския танк " Леопард " беше съпроводено от надпис: " Сложете лъва на веригата ".

Най-мащабната проява се организира в берлинския квартал Wedding, където беше сложена преносима сцена, от която преди началото на шествието беше изпълнена песента „ Let always be sunshine “ на идиш, съветски и немски. Активисти носеха плакати и транспаранти с надписи: „ Сътрудничество и другарство с Русия “, „ Мирът е в този момент “, „ Дипломация, а не оръжие “, „ Съединени американски щати и НАТО – махайте се от Украйна “, „ Срещу безсмислените наказания, евтината сила – в този момент “ и „ Танковете в никакъв случай не носят мир ”. По време на шествието прозвуча песента „ Катюша ” на съветски и немски език.

Маршовете на мира са планувани този уикенд допълнително от 100 немски града, оповестиха уредниците от Алианса за мирни начинания. Миналата година в сходни акции са взели участие от няколкостотин до няколко хиляди души във всяко обитаемо място.

Вчера няколко хиляди души преди Великден излязоха в Берлин на спокойно шествие против доставките на оръжия за Киев.

Превод: ПИ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР