Великденската добавка на пенсионерите ще бъде похарчена предимно за празничната

...
Великденската добавка на пенсионерите ще бъде похарчена предимно за празничната
Коментари Харесай

Ето за какво пенсионерите ще изхарчат добавката си за Великден

Великденската добавка на пенсионерите ще бъде изхарчена най-вече за празничната софра, само че и за разсад за градината. Това откри изследване на " Телеграф “. Възрастните хора ще получат еднократно по 70 лв., с цел да бъдат подкрепени поради скока на цените. Парите ще бъдат изплатени на 15 април, като кабинетът планува 142 888 760 лв. по бюджета на държавното публично обезпечаване.

Голяма част от пенсионерите към този момент са създали проект за великденския пакет. Семейство от Гълъбово е планувало бонусът на мъжа да отиде за агнешко, с което да почерпят децата и внуците си за празника. Другите 70 лв. на брачната половинка пък ще се похарчат за салати, козунаци и яйца. Семейството към този момент е капарирало в магазина агнешки бут за трапезата на Великден. Възрастна дама от Лудогорския край пък чака внуците си с неспокойствие за празника. Жената ще им направи подарък, като им даде по 20 лв. на тримата. Дядо Косьо е планувал бонусът да отиде за подарък на сина му, който има празник. 

" С добавката ще купя разсад за градината. Вече поръчах 30 корена домати и краставици. С парите на мъжа ми пък ще напазарувам за празника - домашни яйца, малко агнешко, салати, тъй като чакаме децата да дойдат на посетители “, разяснява Мария Митева от Раднево.

Трапеза



Козунаци и яйца за великденската софра ще си купи и Т.К. от София. Ако пък остане нещо от
бонуса, ще даде парички на децата си, с цел да им помогне. Елена Томова от София описа, че също ще купи подарък на внука си, като една от изненадата ще е наложително шоколадово яйце.

Водопроводчикът Иван Иванов от София също ще похарчи
бонуса за агнешко. Той описа, че ще купи месото от столичния пазар на " Подуяне “, където споделя, че било най-прясно и вкусно. 

" Там продава едно мюсюлманско семейство, което предлага доста вкусни неща, а месото е прясно “, сподели той.

Култура



Други пък залагат на културни мероприятия и по тази причина избират с парите да отидат на спектакъл. Така ще могат да се насладят на постановки, които другояче нямат опция да посетят, защото билетът коствал към 50 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР