Великден е един от най-почитаните християнски празници. Денят, в който

...
Великден е един от най-почитаните християнски празници. Денят, в който
Коментари Харесай

Оригинални идеи за боядисване на яйца

Великден е един от най-почитаните християнски празници. Денят, в който православният свят посреща Възкресение Христово

Боядисаното яйце символизира Възкресението, а твърдата му черупка гробницата на Христос. Хилядолетната традицията във всяко семейство да се боядисват и да се разменят яйца продължава и до през днешния ден, написа

Ако и желаете тази година да бъдете друга, да изненадате родственици и другари с автентично изписани великденски яйца, вижте концепциите които ще ви дадем. Като осъществяване не са по никакъв начин сложни и с малко повече изпитание ще постигнете необикновен резултат.

1. Стикер или самозалепваща се хартия

Преди да пристъпите към боядисване на яйцата, изрежете по ваш избор някакъв претекст – цвете, пеперуда или друга истинска формичка от самозалепващата се хартия и я залепете компактно върху свареното яйце. Потопете в определения от вас цвят багра, а след това я оставате хубаво да изсъхне и отлепете.

На мястото на хартията, ще остане бял цвят. Подобни отпечатъци елементарно може да извършите и с разнообразни листа или цветя. Прилепете листото към яйцето и компактно го увийте в остарял чорапогащник, който мощно пристягате с конец. Внимателно изваждате от боята и оставяте да изсъхне. Ако желаете да има още по-голям резултат изберете за задачата фигурален чорапогащник.

2. Точици и Пръски

Оригинална, само че и малко по-трудна като осъществяване концепция. Вземете непотребна четка за зъби и я потопете в боята по-късно напръскайте яйцето, като прокарвате пръст по влакната. Изберете цвят, който да е противоположен на този, с който сте боядисали яйцето.

Тук ще би трябвало да се заемете съществено със задачата и да бъдете деликатни при осъществяването. Поставете там където ще боядисвате найлонова завивка и доста внимавайте с пръскането, тъй като има заплаха, в случай че сте несръчни да нацапате стените и мебелите. И несъмнено използвайте ръкавици.

3. Рисуване с клечки за уши

Меката повърхнина на клечките за уши, може да ви помогне да извършите много забавни яйца, като оставите цветни отпечатъци по черупката. Ако имате нюх към рисуването и сте решили да декорирате върху продухани яйца, може да ползвате мрамориращи бои. С тях елементарно ще получите хубав и кондензиран цвят.

4. Точки от балончета

Любимите ви найлони с балончета за за пукане, с които се уплътняват множеството са един извънредно забавен вид за истинска декорация на вашите яйца. Вземете необятна четка, с която намажете найлона с и овъргаляйте яйцето по него. С този трик ще получите симетрично ситуирани точки върху на яйцето. Ако изберете този вид сигурно ще спестите и време, тъй като процесът по боядисването на яйцата протича доста бързо.

4. Със семена

Ако сте решили да боядисвате със семена, въоръжете с самообладание и точна ръка. Може да употребявате разнообразни семена, въпрос на избор – сусам, маково семе, ленено семе и други Може да рисувате както върху цялостно яйце, по този начин и върху продухано. Нанесете компактен пласт лепило по цялото яйце и декорирайте със семената. Ако не ви хрумва нищо автентично, най-лесният метод е да ги подредите на няколко реда, в окръжност.

5. С фолио

Без значение по какъв начин сте боядисали вашите яйца,може да поставите и златен акцент с фолио. Цветното фолио постоянно се употребява при някои атрактивни типове маникюр – шоколад със злато и с акцент златно сърце.

Не е наложително да се ограничавате до общоприетото сребърно фолио, тъй като този артикул се предлага в магазините в най-различни цветове. Освен това имате време до Великден, с цел да съберете цветното фолио от обичаните Ви шоколади, бонбони и други лакомства.

Увийте сварените и изстинали яйца във фолиото и изгладете получените гънки благодарение на пръстите си или лъжица.

Не забравяйте авансово да намажете фолиото със особено лепило за декупаж.

Тук ще ви предложим и различен забавен способ, при който се употребява алуминиево фолио.

Вземете парче от кухненския артикул и го смачкайте. След това разгънете фолиото и капнете малко багра за яйца в него. Завийте компактно едно яйце и изчакайте няколко минути.

Когато отворите фолиото ще се изненадате от красивите шарки върху яйцето. За да бъде резултата още по-впечатляващ сложете върху фолиото разнообразни цветове.

6. Със силикон

Продуханите яйца елементарно се декорират с 3D детайли. Може да извършите това с парещ силикон или транспарантно лепило. Ако оставите яйцата чисто бели, резултатът в действителност е страховит.

7. С черупки

След като боядисате яйцето в цвета, който сте избрали, може да да деянията креативност и да го декорирате с разноцветни късчета черупки от счупените при варене яйца.

8. С гъбичка

Боядисайте яйцата в един цвят. Върху гъбата за миене поставате бяла акрилна багра и като с тампон нанасяйте върху боядисаните яйца. Ефектът е изумителен.

9. Със салфетка

В определената от вас салфетка поставете се дребна лъжичка от другите бои. Яйцето се увива хубаво в салфетката и се оставя по този начин за няколко минути. Резултатът е пъстри яйца с доста забавни преливащи цветове и шарки. През последните години този способ измести обичайното боядисване на яйца. Постарайте се да изпънете салфетката по повърхността на яйцето, тъй че тя да бъде гладка и без гънки. случай, че имате време и самообладание, може да изрежете обособени детайли от салфетката и да ги залепите върху яйцето. Внимателно нанесете лепило върху изображението, като за задачата може да употребявате и разрушен недопечен белтък.

10. Яйца на райе

Поставете единствено половината яйце в определената от вас багра. Изчакайте до момента в който се получи стремежи цвят. След това неоцветната час потопете в различен цвят. Ако потапяте разнообразни елементи от яйцето в разнообразни бои или в случай че задържате друго време в даден цвят се получават райета.

11. С памук

Върху парче памук поставете от другите бои и увийте с него яйцето. Задръжте към минута-две. Получават се разноцветни яйца с преливащи цветове.

12. С ориз

Напълнете паница с ориз и оваляйте в него едно мокро яйце. След това прилежно увийте в марля (някои употребяват за задачата парче дамски чорапогащник) и стегнете с конец. Целта е оризът да се придържа към яйцето. Потопете в багра за несъмнено време и извадете яйцето. След като отстраните марлята, ще забележите, че върху повърхността на яйцето има леки петънца.

13. С пяна за бръснене

Едва ли се учудвате, че пяната за бръснене може да се употребява за боядисване на яйца. През последните години този способ стана шлагер измежду огромна част от българските домакини. За задачата се нуждаете от пластмасов съд или парче фолио, което да покриете с щедро количество пяна за бръснене. След това сложете от всяка багра, употребявайки лъжица и смесете цветовете благодарение на съчка или дървен шиш.

Оваляйте добре подсушените яйца в получената примес и оставете да изсъхнат. След към 2 часа може да отстраните с памук или мека кърпичка непотребното количество пяна от яйцата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР