Великата китайска стена можела да се види от космоса. Това

...
Великата китайска стена можела да се види от космоса. Това
Коментари Харесай

Учени със сензационно твърдение за Великата китайска стена

Великата китайска стена можела да се види от космоса. Това в действителност е невероятно, удостоверява се и от здравия разсъдък и на астронавтите.

Сега открит остава въпросът кой е построил стената и за какво бойниците върху нея са ориентирани към Китай, а не противоположното, написа "Труд ".

Именно на обстоятелството, че бойниците на стената са ориентирани към Китай, хората, които са захласнати от превъзходството на арийската нация, твърдят целия свят, че не китайците са построили стената, а братята славяни – формата на бойниците е доста сходна на бойниците на Кремъл.

Вторият факт е видът на градежа. Каменната зидария е по-близо до европейските здания, в сравнение с до китайските.

И още един мотив – „ кий “ значи ограда, а „ тайланд “ – връх. Затова античните славяни от Тартария (Татария) са построили тази стена против набезите на номадите от Юг.

В Москва също има Китай-город, макар че, там в никакъв случай не е имало китайци.

Сега ние одобряваме стената като едно единно оборудване, само че в действителност тя се състои от доста обособени здания, които по-късно са били обединени в едно цяло.

При това целият този развой лишава над 2000 години.

Първите защитни уреди са основани в интервал, когато доста от княжествата се сражавали между тях, по тази причина не е изненадващо, че бойниците на стената са ориентирани към вътрешните граници.

Освен това в доста сектори от стената бойниците са ориентирани и в двете направления.

Има и друга версия, че главната функционалност на стената не е била да пази против номадските офанзиви, а да пази против дребните банди, които са оставили Китай с разграбени парцели, като един тип митнически надзор.

Освен отбранителна функционалност, стената е изпълнявала и транспортна функционалност, тъй че доста от нейните сектори минават по планинските хребети, където е нямало никакъв смисъл да се построява фортификационно оборудване.

В изгода на тази версия приказва и ширината на стената, която е 5,5 метра, и това я прави идеална транспортна артерия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР