Велик Богоявленски водосвет с ритуалното изваждане на кръста от водите

...
Велик Богоявленски водосвет с ритуалното изваждане на кръста от водите
Коментари Харесай

Ограничават броя на смелчаците, които ще спасяват кръста в София

Велик Богоявленски водосвет с ритуалното изваждане на кръста от водите на езерото в ж.к. " Дружба " ще бъде осъществен в 13 часа.

Великият Богоявленски водосвет ще бъде отслужен без аудитория с молба хората да съблюдават всички въведени противоепидемични ограничения.

Кметът на регион " Искър " Ивайло Цеков и районната администрация са основали организация по цялостното протичане на събитието по отношение на провеждането на ритуала.
 Десетки въпреки всичко се хванаха на Леденото хоро в Калофер
Десетки въпреки всичко се хванаха на Леденото хоро в Калофер

Тази заран обаче калоферци още веднъж се събраха край Тунджа

Проведени са срещи и координиране с СРЗИ, дирекция " Сигурност " към Столична община, " Пожарна и спешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи, 8. районно управление (на МВР), дирекция " Здравеопазване " към Следствен отдел към окръжна прокуратура, с водолази от БЧК, както и с представители на Българската православна черква.

Създаден е правилник за записване на всички искащи да вземат участие в конкуренцията за изваждане на кръста. Заради усложнената епидемиологична конюнктура тази година ще бъдат позволени за присъединяване два пъти по-малко претенденти - до 25 индивида.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР