Величествената костюмна драма Цветовете на пожара“ на режисьора Кловис Корнияк

...
Величествената костюмна драма Цветовете на пожара“ на режисьора Кловис Корнияк
Коментари Харесай

„Цветовете на пожара“ по романа на Пиер Льометр (кино предложение)

Величествената костюмна драма „ Цветовете на пожара “ на режисьора Кловис Корнияк потегля в регулярно разпространяване в България от 12 май 2023 година

Тази високобюджетна продукция с внушителна кинематография, блестящи актьорски превъплъщения и незабравима музика е майсторска акомодация на едноименния разказ на Пиер Льометр и към този момент пожъна възторжени мнения като част от програмата на Синелибри 2022.

Льометр е прочут у нас и с романа шедьовър „ Ще се забележим там горе “, екранизиран през 2017 година под режисурата на Албер Дюпонтел.

Photo credit: Издателство " Colibri "

В „ Цветовете на пожара “ вземат участие Фани Ардан, Леа Дрюкер, Беноа Пулворд, Оливие Гурме, Алис Изааз, Кловис Корнияк, Албан Льоноар и други

Историята на кино лентата стартира в Париж през 1927 година След гибелта на татко си Мадлен Перикур би трябвало да наследи финансовата му империя, само че става жертва на скрит план, който я води към съсипия. След като синът ѝ Пол прави непредвиден и драматичен акт, Мадлен, очевидно нежна и уязвима жена, е решена да си отмъсти. Изправена пред враждебността на мъжете, покварата на средата, упоритостта на обкръжението си и алчността на своето време, тя би трябвало да вложи доста сила, досетливост и доза коварство, с цел да оцелее и да построи живота си още веднъж. Задачата ѝ е в допълнение усложнена от обстоятелството, че по това време Франция към този момент е полазена от езиците на огъня, който ще опустоши Европа.

Photo credit: Издателство " Colibri "

Действието се развива на фона на действителни политически събития от смразяващия интервал на възхода на Хитлер и нахлуването на мрака в човешката душа, значително улеснен от интервала на Голямата меланхолия във Франция, от ширещата се незаинтересованост и от подценяването на надигащата се заплаха. На този декор основната героиня намира сили не просто да оцелее посред мизерия и обезсърчение, а да изобличи и накаже коварството и безскрупулността на хората, които са се възползвали от нея, да възвърне достолепието си и да се погрижи за сина си.

Филмът се популяризира от „ Синелибри “ с поддръжката на ИА „ Национален кино център “. Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ по стратегия „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации ”.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР