Векове наред човечеството се вълнува от темата за тайната на

...
Векове наред човечеството се вълнува от темата за тайната на
Коментари Харесай

Тайната на щастливата връзка, бракът и как да се караме успешно

Векове наред човечеството се вълнува от тематиката за тайната на щастливата обич или връзка, в случай че желаеме да бъдем по-прозаични. Дали това са дребните жестове и компромисите, или просто би трябвало да сме " основани един за различен ". Екип от психолози от Университета Тенеси Ноксвил имат друго пояснение - би трябвало да се караме " качествено ".

Според тяхното проучване, двойките, които са в дългогодишна връзка, като цяло се карат по-рядко. Но когато това се случва, споровете им са по въпроси, които могат да получат решение, а не такива, които наподобяват без излаз.

" Щастливите двойки нормално подхождат към разногласията си с концепцията, че би трябвало да намерят решение. Това се показва и в избора им на тематики, които избират да дискутират, " написа Ейми Роър, професор по детска и фамилна логика на психиката.

Проучването, оповестено в списание Family Process, демонстрира, че най-честите тематики за спор на щастливите двойки са свободното време, домашните отговорности, интимните връзки, парите. Теми като ревнивост, вяра и политика са избягвани в разногласията им. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР