Вежди Рашидов откри заседанието на 49-ия парламент. Уважаеми колеги, молих се

...
Вежди Рашидов откри заседанието на 49-ия парламент.
Уважаеми колеги, молих се
Коментари Харесай

Вежди Рашидов удари първия звънец на новия парламент

Вежди Рашидов откри съвещанието на 49-ия парламент.
" Уважаеми сътрудници, молих се за разсъдък, надълбоко имах вяра, че разсъдъкът е главното належащо нещо, с цел да може България да се оттласне от дъното. Народът от ден на ден живее в възприятие за липса на сигурност, на късмет за единство и вяра за по-добро. Днес още веднъж се срещаме с омразата, с отвод за разговор и с глупави мантри за минало, бъдеще, услужливо пропускайки сегашното ", сподели в първата си тирада пред новите депутати доайенът в 49-ото Народно заседание Вежди Рашидов.
Той насочи зов към новите народни представители: „ Моля ви, да смирим нравите си, да наведем глава и да приемем обстоятелството, че огромната политика е низ от взаимни отстъпки в името на добруването на българския народ и неговото бъдеще. Нека оставим най-малко сълзите на хората да са чисти, а тъгите им - откровени. Желая ви ползотворна работа! ”, моли доайенът в 49-ото Народно заседание преди депутатите да положат клетва.
Шест партии имат представители в него - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ.
При регистрацията се оказа, че има 235 от общо 240 народни представители.
Депутатите поставиха клетва: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се! ".
В пленарната зала прозвучаха химнът на България и този на Европейския съюз.
По традиция на първото съвещание на новоизбрания парламент изказвания вършат представители на партиите и обединенията, които влизат в него. След това се планува да бъде определен ръководител на 49-ото Народно заседание.
Той ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. След това депутатите ще изберат и заместник-председателите на Народно събрание. За момента са ясни две кандидатури – ГЕРБ-СДС оферират за ръководител още веднъж Росен Желязков и за зам.-председател Росица Кирова, а претендентът на „ Възраждане “ е Петър Петров.
Все още, обаче, не е ясно дали ще има други кандидатури и дали наличните ще получат поддръжка, защото в 48-ия парламент на процедура първото съвещание продължи три дни със прекъсване на часовника, до момента в който бе определен ръководител - Вежди Рашидов.
На първото съвещание на 49-ото Народно заседание участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният министър председател Гълъб Донев и членовете на служебното държавно управление.
В състава на новоизбрания парламент са 58 дами и 182 мъже, толкоз, колкото и в 48-ото Народно заседание. Средната възраст на народните представители е 46 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР