Вежди Рашидов: Ако някой си въобразява, че 3 години в

...
Вежди Рашидов: Ако някой си въобразява, че 3 години в
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Не е драматично, че отиваме на избори. Паси: Малко се преговаряше около принципи

Вежди Рашидов: Ако някой си фантазира, че 3 години в обещания не коства нищо… Има фактура и тя е на целия български народ, съобщи той
Не е трагично, че отиваме на нови избори. Преди 10-ина дни споделих, че няма да има ротация. Това съобщи пред bTV някогашният народен представител и ваятел Вежди Рашидов.

„ Защо се мъчим? Това е като една девица, която не харесва даден юноша и не желае да си легне с него “, уточни той.

„ Поздравявам Мария Габриел. Една жена, която си остави прелестната кариера в името на България, и дойде… Чудя се за какво пристигна. Държи се като мъжко момиче, почтено “, означи Рашидов.

„ Бях в тази игра 20 години. Ако някой си фантазира, че 3 години в обещания не коства нищо… Има фактура и тя е на целия български народ “, акцентира някогашният политик.  

„ В началото ГЕРБ първоначално имаше един късмет по различен метод да направи тази пуста сглобка, можеше и с по-опитни хора да я направи.

Борисов сгреши, че даде ръководството на други хора. Това беше първият ми тежък диалог с него. Аз не желая да си правя подарък сложната победа на други хора “, сподели Рашидов.

Според него, „ Продължаваме промяната “ ще продължат да губят поддръжка и ще станат четвърта политическа мощ, след Движение за права и свободи.

„ Много е значимо кой ще вдигне тези 70% негласуващи. Това би трансформирало доста нещата “, сподели още ексдепутатът.  


Соломон Паси: Тук доста малко се преговаряше към правила, повече – към имена
В България всичко може да се чака. Надявах се да се стигне дои ротация и не беше изключено. Далеч по-сложни бяха договарянията на кръглата маса през 1991 година, съобщи пред bTV създателят на Атлантическия клуб в България и някогашен външен министър Соломон Паси.

По думите му, асиметричните договаряния са причина за неуспех.

„ Или се прави контактна група на ниско равнище, или се води лидерски диалог на най-високо равнище.

Има един доста забавен прийом в договарянията – предложи на колегата или съперника нещо, което той не е предполагал. При такива асиметрични договаряния е доста мъчно високото равнище да предложи на ниското нещо такова “, уточни той.

„ Тук доста малко се преговаряше към правила, повече – към имена. Сложи правилото, върху който ще бъдат избирани имената.

Фундаменталният въпрос не е на доверието, а на уважението. Въпросът за уважението е пред дребния не се големей, а пред огромния не се снишавай. Те беседват през тв приемника и по тв приемника. Тези договаряния пред камерите са обречени на неуспех “, разяснява Паси.

„ Има 3 техники от висшия дипломатически пилотаж, които могат да се употребяват. Първата е да се слееш с съперника.

Другата е да хипнотизираш съперника. Тази техника я използвахме в Северна Корея.

Най-важното във всички договаряния е откровеността. Бъди прям с другата страна, без да очакваш същото от нея “, съобщи в умозаключение някогашният посланик номер 1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР