Веганството е най-известният вид на вегетарианството, който е известен доста

...
Веганството е най-известният вид на вегетарианството, който е известен доста
Коментари Харесай

Меню за веган диета

Веганството е най-известният тип на вегетарианството, който е прочут много от дълго време и добива все по-голяма известност. Другото име на веганите е старовегетарианци.

Този метод на хранене се корени още в Средновековието и става известен в края на деветнадесети век. През двадесети век веган-диетата прави същински взрив.

Вегани стават известни персони от региона на шоубизнеса. Идеята на веган-диетата е доста елементарна. Тя се основава върху цялостния отвод от скотски белтъчини.

Не може да се употребяват яйца, месо, мляко, сирене, кашкавал и други млечни артикули. Според хората, които спазван веган-диета, индивидът е основан от природата по този начин, че да употребява най-вече растителна храна, и че човек не е в положение пълноценно да усвоява аминокиселините и животинските мазнини.

 Меню за веган диета

В менюто на веган-диетата се включват ориз – кафяв или див, грах, леща, фасул, елда, зеленчуци и плодове. Ако решите да спазвате веган-диета, би трябвало да сте наясно, че можете да консумирате всевъзможни ястия, само че единствено на растителна основа.

За предпочитане е приготвянето на ястията да става на пара, само че се позволява печена и пържена храна. Веганите употребяват самун, който се подготвя единствено от зърна, без брашно.

Старовегетарианците предлагат потреблението на едро смляната пшеница и ръженото брашно. Ръженият самун е в основата на веган-диетата, като при печенето му в него се прибавят късчета плодове.

Менюто на веган-диетата не разрешава на организма да се превъзбужда и да се отпуска прекомерно доста. Освен това храносмилателната система не се нервира и не се атрофира.

Рафинираните артикули, които се употребяват от множеството хора, водят до намаляване на имунната система и до доста заболявания, като не дават на организма тласък да работи дейно.

Крайната форма на веган-храненето е прекосяването напълно към суровоядство. В менюто отсъства изцяло остатъкът на сол, наситените мазнини и трансмазнините.

Суровоядството усъвършенства храносмилането, само че е неразрешено при гастрит, колит и язва, защото води до изостряне на болестта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР