Веганската диета вече е тенденция. Нейното влияние върху здравето ни

...
Веганската диета вече е тенденция. Нейното влияние върху здравето ни
Коментари Харесай

Как веганството вреди на здравето ни

Веганската диета към този момент е наклонност. Нейното въздействие върху здравето ни към момента е предмет на научни проучвания. В ново изследване на Германския федерален институт за оценка на риска (BfR) са взели участие 36 вегани, както и 36 индивида на смесена диета. В хода на проучването е следено положението на костно-ставния уред на участниците в него благодарение на ултразвукови измервания. Според резултатите най-много при хората на веганска диета се следи влошено здраве на костите.
В хода на прочуването са изследвани биомаркери в кръвта и урината за определяне на връзката сред хранителни субстанции, които постъпват в тялото посредством храната, и здравето на костите. В резултат от всички общо 28 индикатора на хранителния статус и костната компактност са разпознати 12 биомаркера, които са най-тясно свързани със здравето на костите - аминокиселината лизин и витамините А и В6. Резултатите демонстрират, че в множеството случаи комбинацията от тези биомаркери участва в по-ниски концентрации при индивидите на веган диета. Според учените това е евентуалното пояснение за влошеното положение на техните кости.
 Каква е разликата сред веган и вегетарианец Каква е разликата сред веган и вегетарианец
Смята се, че вегетарианските диети съществуват още от 700 г.пр.Хр. Към днешна дата хората ги практикуват по разнообразни аргументи, включител...
" Веганската диета постоянно се смята за здравословна. Но съгласно научните доказателства тя въздейства отрицателно върху здравето на костите ", безапелационен е президентът на BfR.
В по-подробно проучване са прегледани рисковете и изгодите от веганската диета. В него са взели участие 72 мъже и дами. Състоянието на костите на всички участници е било открито благодарение на ултразвукови измервания. Под внимание е взета и събраната информация за възраст, обучение, показател на телесна маса, физическа интензивност, консумация на алкохол и други неприятни привички като тютюнопушене. Резултатите потвърждават, че веганите одобряват по-малко хранителни субстанции.
Учените напомнят, че някои от скъпите нутриенти не могат да бъдат набавени от растителни храни, защото те се съдържат единствено в животинските артикули.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР