Веганската диета не е добра за здравето, съобщи сайтът на

...
Веганската диета не е добра за здравето, съобщи сайтът на
Коментари Харесай

Веганската диета не се отразява добре на здравето, според проучвания

Веганската диета не е добра за здравето, заяви уеб сайтът на „ Дейли мейл “, базирайки се на разнообразни проучвания, оповестени в специализарани издания по медицина през годините.

Много хора избират да ядат растителна храна поради желанието да отслабнат или да избегнат риска от развиване на ракови болести.

Веганството обаче крие опасности като чупливи кости, анемия и косопад.

През последните години веганската диета е необятно рекламирана от документални филми, известни персони и благотворителни организации. Лишаването от скотски артикули се показва като най-хубавото, което човек може да направи за здравето си. 8 млн. американци и 1,5 млн. британци следват напълно растителна диета. Като най-голямо преимущество на този вид хранене беше изтъквано лишаването от алено месо, което дълго време се свързваше с онкологичните болести.

В последно време излиза наяве, че веганите също не са застраховани от развиване на тежки болести, изключително в случай че не одобряват хранителни добавки.

Единствено месото може да обезпечи банкет на някои скъпи субстанции в задоволителни количества. Растителната диета може да усили риска от инфаркт и диабет вид 2.

Човешкото тяло се нуждае от 1,300 мг калций дневно, с цел да поддържа костите здрави. Източниците на калций в менюто могат да бъдат кисело и прясно мляко, сиренето. Веганите ядат броколи, спанак и кафяв ориз, с цел да си набират калций. За да стигнат до нужните количества обаче, те би трябвало да одобряват прекалено много храна.

Националната здравна работа на Англия разгласява указания за уравновесено хранене, включващо всички хранителни групи.

Изследване, оповестено в „ Би Ем Си Медисин “ през 2020 година, предизвестява, че веганите са двойно по-застрашени от фрактури на костите спрямо хората, които одобряват животинска храна. Причината за това е фактът, че веганите употребяват едвам половината количество нужен на костите калций. Отслабването, което се счита за огромния плюс на веганската диета, е намаляване и на костите.

Изследване на университета в Лийдс демонстрира, че дамите, които не одобряват скотски артикули, са по-застрашени от строшаване на става в интервала на остаряването.

Според проучване от 2019 година, оповестено в „ Америкън джърнъл оф клиникал нутришън “ веганите са по-застрашени от развиване на анемия. Подобно положение би могло да се избегне с банкет на хранителни добавки.

Все още няма сигурни научни доказателства за това до каква степен загубата на коса е обвързвана с диетата. Според доктор Анабел Кингсли косата не е витално нужна на индивида, само че може да даде визия до каква степен правилна е диетата към тялото. В изявление за изданието „ Инсайдър “ тя показва, че незадоволителният банкет на хранителни субстанции може да докара до косопад и оплешивявне.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР