Ведомството проверява сигнали, според които такива, че тези препарати могат

...
Ведомството проверява сигнали, според които такива, че тези препарати могат
Коментари Харесай

ЕАЛ проверява за опасни странични ефекти 3 медикамента, предписвани и за отслабване


Ведомството ревизира сигнали, съгласно които такива, че тези препарати могат да провокират мисли за самоубийство и самонараняване.

GLP-1 се употребява за терапия на диабет, само че от ден на ден се предписва под разнообразни лекарствени форми за намаляване.

Базираната в Амстердам ЕАЛ ревизира данни за рисковете от мисли за самоубийството и за самонараняване, свързани с медикаментите Оземпик, Саксенда, Вегови .

Изследването е задействано от исландската организация по медикаментите след получени сигнали за мисли за самоубийство и самонараняване у хора, приемащи медикаментите, оповестява от ЕАЛ. До момента се проучват 150 отчета за вероятни случаи. Тези случаи не значат безусловно, че приемът на медикаментите предизвиква сходни нежелани резултати, прецизира организацията.

Саксенда и вегови са позволени за приложимост в Европейски Съюз за понижаване на тежестта. Оземпик се употребява за лекуване на диабет вид 2, както и за намаляване, макар че регулацията на телесното тегло не е измежду приетите показания за приложимост, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР