Веднъж прочетох история за индийско момиче, което спонтанно си спомнило

...
Веднъж прочетох история за индийско момиче, което спонтанно си спомнило
Коментари Харесай

Защо не помним миналите си животи: отговорът на индийския мъдрец Шри Рамана Махарши

Веднъж прочетох история за индийско момиче, което непринудено си спомнило предишните си животи. В края на публикацията ще ви напомним нейната история.

И по този начин, за това момиче тези мемоари се оказали същински потрес. И общо взето ми е ясно за какво.

Представете си, че дете на 10 години си спомня себе си като стара жена, която е имала семейство, деца и е минала през доста в живота си. Възниква рационален въпрос: за какво тогава тя би трябвало да продължи да живее по-нататък в този живот, в случай че към този момент е видяла всичко в предишното? Какъв е смисълът да се повтаря едно и също нещо?

В последна сметка ние всъщност идваме в този живот с тази цел, с цел да научим нещо и когато си спомните всичко добре, кой сте били и какво сте правили, смисълът на това изчезва – все едно да вземете изпит, като четете отговорите от тетрадката с лекции.

Разбира се, можем да кажем, че това е прелестно, тъй като можете да изживеетеживота си като че ли от нулата, само че мисля, че в профил видяно е елементарно да се приказва по този начин.

Когато индийското момиче си спомнило предходния живот, това травмирало нейната душeвност, защото тя имала съществени усложнения в идентифицирането на личната си персона.

Тя не разбирала къде е същинска, тъй като била в тялото на дете, към този момент имала своя персона от този живот, а внезапно се появила личността й от минал живот, която била напълно друга – с друга душeвност, с разнообразни привички и така нататък

Като цяло тази история е поучителна с това, че ние явно забравяме предишните си животи с причина – за неопитен човек това може да бъде доста рисково.

Но в това време това не значи, че те въобще не би трябвало да се помнят. Просто преди този момент човек би трябвало да извърши избрана духовна работа върху себе си, да бъде подготвен за това и тогава ще може да получи огромна изгода от тези мемоари.

Просветеният преподавател Шри Рамана Махарши приказва повода, поради която забравяме предишните си животи:

Веднъж ашрамите попитали Шри Бхагаван: „ Кои сме били всички ние в предходните си раждания? Защо не знаем предишното си? “

Махарши отвърнал: „ По Своята благосклонност Бог скри това познание от хората. Ако знаят, че са били добродетелни, тяхната горделивост ще се усили. В противоположен случай ще бъдат смутени. И двата случая са неприятни. Достатъчно е да познаваш себе си, своето Аз. “

А ето и обещаната публикация за момичето, което си спомнило предишния си живот: Tя шокира света. Малко момиче си спомня каква е била в предходния живот 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР