Веднъж попитали американския писател Франсис Скот Фицджералд дали богатите хора

...
Веднъж попитали американския писател Франсис Скот Фицджералд дали богатите хора
Коментари Харесай

Как се губят 1 или повече милиарда за ден

Веднъж попитали американския публицист Франсис Скот Фицджералд дали богатите хора се разграничават от всички нас. "Да ", дал отговор той. „ Те имат повече пари “.

Състоянието на най-богатите хора в света, като Бил Гейтс, Джеф Безос, Джак Ма, Марк Закърбърг и други, може да се усили или намалее с милиони, или даже милиарди долари, единствено в разстояние на няколко часа, написа Intheblack.

Данни на Bloomberg сочат, че към днешна дата съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е най-богатият човек в света с 86.1 милиарда $, изпреварвайки създателя на Amazon Джеф Безос и най-богатия европеец Амансио Ортега, които са с респективно 84.2 и 82.6 милиарда $.

Как се губят 1 или повече милиарда за ден

Само в границите на 24 часа през май 2017 година положението на Бил Гейтс се намали с 1 милиарда $, откакто книжата на Microsoft губят 2.8% за една комерсиална сесия. Безос губи даже повече – 3.7 милиарда $, което краткотрайно го изпрати на третото място в подреждането.

Той бе преместен в този ден от Амансио Ортега, изгубил „ единствено “ 355 млн. $ същия този ден. Съоснователят на Фейсбук Марк Закърбърг също бе в тима на губещите, откакто акциите на компанията му поевтиняха с 3.3 на 100, а той регистрира спад на благосъстоянието си от 2 милиарда $.

Същият този ден най-богатите хора в света изгубиха 35 милиарда $, откакто стана ясно, че американският президент Доналд Тръмп евентуално се е опитал да въздейства на федерално следствие и редом с това е уволнил шефът на ФБР Джеймс Коми, който водеше следствие за възможни връзки сред предизборния екип на Тръмп и Русия.

Справка демонстрира, че през днешния ден благосъстоянието на Бил Гейтс е намаляло с 4.7 милиарда $, само че това се дължи на обстоятелството, че той направи най-голямото си подаяние от 2000 година насам.

През юли обаче се регистрира и противоположна наклонност. Състоянието на Джак Ма, създател на китайския онлайн колос Alibaba, се увеличи с 2.8 милиарда $, откакто от компанията предвидиха продажби, които са в горната граница на предстоящите от анализаторите.

Книжата й тогава се покачиха с 13%, до рекордна стойност.

Виж повече тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР