Веднъж Борис Джонсън се пошегува, че лидерите на Г-7 трябва

...
Веднъж Борис Джонсън се пошегува, че лидерите на Г-7 трябва
Коментари Харесай

„По-твърди от Путин“: Макрон показа мускули в нова фотосесия, Франция е със смесени чувства

Веднъж Борис Джонсън се пошегува, че водачите на Г-7 би трябвало да се съблекат, да покажат мускули и да „ покажат, че сме по-твърди от Путин “. Коментарът му беше подигравателен. Но някои анализатори във Франция се чудят, дали президентът Еманюел Макрон не го е взел на съществено.

Спекулациите идват, откакто Соазиг дьо ла Моасониере, формалният президентски фотограф, пусна две фотоси на уверено изглеждащ, потен Макрон, който удря боксова круша във фитнес зала.

Nice-Matin, районен френски всекидневник, сподели, че изображенията предават обръщение за „ висша неустрашимост “.

Те припомнят фотосите на Путин с голи гърди, яздещ кон или практикуващ джудо

Снимките идват на фона на промяната на тактиката на Макрон по отношение на метода към войната в Украйна. Френският водач приканва НАТО да не изключва разполагането на войски на територията на воюващата страна. Сатириците го показват във военна екипировка, водещ французите към война.

Последните фотоси провокираха забавление във френските обществени медии, където някои консуматори допуснаха, че президентът се пробва да копира Робърт де Ниро в „ Разяреният бик “. Кадрите бяха похвалени от Гаспард Гантцер, добре прочут доктор, който ги разказа като „ забавни “ във връзка с връзките с обществеността, само че също и като художествено наличие.

Ганцер сподели, че Макрон желае да покаже, че е „ в добра физическа форма… и остава човек, който е цялостен с сила и стимулиран “.

Той също по този начин желае и да съобщи посланието, че „ е подготвен да се бие “

Той добави, че доста французи споделят „ култа към тялото “ на Макрон. Ходят на фитнес и от време на време се подлагат на естетична интервенция. Момчетата обичат да демонстрират огромните си ръце и мускулите си във фитнеса ”.

Брижит Макрон, първата дама, сподели през декември, че брачният партньор й прекарва 45 минути в тренировки два пъти седмично. Той най-често се боксирал. През януари той разгласява видео на себе си във фитнеса, с боксови ръкавици, преметнати през рамо, до момента в който приказва за Олимпиадата в Париж това лято. В клипа той насърчаваше французите да отделят 30 минути извършения дневно.

Макрон никога не е единственият международен водач, трансформирал спорта в инструмент за връзки с обществеността. Барак Обама, като президент на Съединени американски щати, постоянно е представян да играе баскетбол, бейзбол и други спортове, които предават облик на младост и динамичност. Доналд Тръмп от своя страна обичаше да се хвали с уменията си на голф игрището.

Говори се, че Риши Сунак тренира всяка заран на своя велоергометър Peloton

Смята се, че Макрон желае да добави колорит към репутацията си на дистанциран интелектуалец. Особено посредством акаунта на дьо ла Моасониер в Instagram. По време на президентските избори във Франция през 2022 година, да вземем за пример, тя разгласява негова фотография с разкопчана риза и показващ космати гърди по време на протест в Марсилия. Месец по-рано пък пусна фотография на президента в зелено облекро, която провокира съпоставения с нормалното облекло на президента Зеленски.

Източник: The Times/Превод:SafeNews
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР