Веднага след важни актуализации за една от най-големите инвестиции за

...
Веднага след важни актуализации за една от най-големите инвестиции за
Коментари Харесай

Rezolv осигурява връзка към мрежата за 600 MW румънски вятър

Веднага след значими актуализации за една от най-големите вложения за слънчева сила в България и фотоволтаичния план Dama Solar в Румъния от над 1 GW, Rezolv Energy съобщи, че е постигнала забележителен прогрес с плана за вятърна сила от 600 MW в Югоизточна Румъния.

Базираният в Прага разработчик на възобновими енергийни източници съобщи, че е подписал съглашението за свързване към мрежата за Dunarea East и West. И двата вятърни парка ще имат една и съща точка на свързване. Следователно взаимното оборудване ще подхожда на близката вятърна електроцентрала Fântânele-Cogealac, която с 600 MW е най-голямата в Европа в наземния сегмент.

Rezolv създава Dunarea East and West в партньорство с Low Carbon. Проектът изисква подстанция 400 kV, която да зарежда изхода към преносната мрежа, ръководена от държавната Transelectrica.

Планира се вятърният парк последователно да влезе в употреба от 2026 година Компанията разкри, че ще продава сила на търговски и индустриални консуматори посредством дълготрайни съглашения за закупуване на сила (PPA).

Наред с позитивното влияние върху локалните общности, Dunarea East & West ще генерира голямо количество чиста сила за корпоративните клиенти, предлагайки на фирмите дълготрайна ценова непоклатимост и успокоение във връзка с сигурността на доставките – както и гаранция за понижаване на излъчванията “, сподели генералният управител за Румъния Мариан Павел.

Rezolv сподели, че разполага с повече от 2 GW потенциал за възобновима сила, подготвен за създаване в Югоизточна Европа. Dama Solar в западна Румъния ще бъде с 1,04 GW най-голямата слънчева електроцентрала в Европа сега. Компанията също има 450 MW вятърен план Vifor в окръг Бузеу. Наскоро получи регулаторно позволение за „ Свети Георги “, предстоящ 229 MW фотоволтаичен парк в Североизточна България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР