Веднага след подписването на споразумението в къщата-музей Димитър Благоев, Местна

...
Веднага след подписването на споразумението в къщата-музей Димитър Благоев, Местна
Коментари Харесай

16 партии сформираха Местна коалиция БСП за България и издигнаха Ваня Григорова за кмет на София

Веднага след подписването на съглашението в къщата-музей " Димитър Благоев ", Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " подаде документи за регистрация в ОИК

Общо 16 партии образуваха Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " и издигнаха Ваня Григорова за кмет на София. Това се случи на знаково място - в къщата-музей на Димитър Благоев, известна и като книжовен салон " Старинният файтон ", в столицата - в Деня на София. Веднага след подписването на съглашението, Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " подаде документи за регистрация в Общинската изборна комисия, оповестиха от столичната конструкция на социалистите.

Подписите си под съглашението сложиха Иван Таков, представляващ Коалиция " Българска социалистическа партия за България ", в която влизат Политическа партия " Българска социалистическа партия ", Политическа партия " Политически клуб " Екогласност " и Политическа партия " Политически клуб " Тракия " ; Костадин Паскалев, представляващ Коалиция " ЛЕВИЦАТА! ", в която влизат Политическа партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане), Политическа партия " Изправи се, България " и Политическа партия " Движение 21 " ; Валентин Григоров и Тинка Стоилкова, представляващи Коалиция " Неутрална България ", в която влизат Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, " Нова мощ " и " Русофили за възобновление на отечеството " ; Цветан Миньовски, представляващ Коалиция " Алтернативата на жителите ", която включва Политическа партия " Зелена партия ", Политическа партия " Българската левица ", Политическа партия " Обединена социалдемокрация ", Политическа партия " Движение за обществен хуманизъм ", както и Мирослав Паскалев, представител на Политическа партия " Атака ".

" Правим тази коалиция, тъй като София би трябвало да бъде на всички. А не на избрана група от хора, които 30 години ръководят този град, а болшинството страда от това ръководство, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков. - Затова се събрахме. Затова избрахме наш претендент за кмет да бъде Ваня Григорова. Затова ще записваме обща листа за общински съветници ".

Иван Таков назова София - столица на шокиращите неравенства и изброи причини за това свое изказване. " За последните 10 години разликата сред приходите на най-богатите и най-бедните се е нараснала съвсем двойно. Затворени и добре поддържани комплекси съжителстват със занемарени и презастроени квартали. Лъскави и добре оборудвани частни лечебни заведения се конкурират с изнемогващи и разпадащи се общински здравни заведения, означи той. - Причината за тези контрасти е, че градът се ръководи не като политическа народна власт, а като пазарна тирания. Нейните проводници, като не могат да подсигуряват почтено бъдеще за всички, оферират ненавист в токсични количества и водят " героични " борби с предишното ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София беше безапелационен, че един либерален град би трябвало да бъде ръководен посредством правилата на свободата, справедливостта и солидарността. " Затова, ние, прогресивните леви сили, вършим тази коалиция с упоритостта да възстановим правдата и справедливостта в нашия град, сподели още Иван Таков. - Време е болшинството от хората в София да се почувстват показани в ръководството на града. Ние им даваме тази опция. Ние сме алтернативата на досегашното статукво в Столична община.

Сега всичко е в ръцете на тези хора, на всички, които до момента се усещаха непредставени в ръководството на София. Аз знам какво ще кажат на следващия ден тези, които ограбиха София през последните 30 години - че това е коалиция на комунистите. И още в този момент ще им кажа - не, това не е коалиция на комунистите. Това е коалиция на непредставените в ръководството на Столична община. На угнетените от досегашните ръководещи в Столична община през последните 30 години ".

" Тръгваме на избори обединени, сподели претендентът за кмет на МК " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова. - Използвам символиката на мястото, с цел да напомня, че създателят на българската социалдемокрация Димитър Благоев-Дядото, дружно с Георги Кирков, са първите в историята общински съветници от левицата в София, определени през 1911 година. В своята стратегия те слагат основни проблеми за работещите хора като минимална работна отплата в общинските предприятия и служби; основаване на общинско здравеопазване; прогресивно данъчно облагане на общинско ниво; хигиенизиране и благоустрояване на работническите и крайните квартали. Три години по-късно интензивно поддържат избухналата стачка против - забележете!, концесионера на градския превоз – анонимното белгийско сдружение " Електрически трамваи за София ". Ватманите се борят за прекосяване от 9 на 8-часов работен ден, минимална отплата от 5 лв., 36 часа наложителна непрекъсната отмора седмично, връщане на уволнените техни сътрудници на работа и прочие Нищо ново под слънцето! Днес в редица сфери заварваме същите проблеми, каквито са били и преди 114 години. Залавяме се с тяхното решение. Неслучайно настоявах в съдружната листа да има квота за синдикалисти, представители на работещите хора ".

Ваня Григорова благодари за поддръжката на всички обединения и партии в МК " Българска социалистическа партия за България ". " Ценя всяка поддръжка за осъществяване на задачите, които сме си сложили, добави тя. - Оттук нататък е доста значимо да разширяваме още повече обединението с партии, цивилен придвижвания, само че и най-много с още доста съидейници измежду политически непредставените хора. Както и различен път съм казвала, същинското конституционно болшинство освен в София, само че и в цялата страна, е това на работещите хора - въпросът е те да осъзнаят своя интерес ".

Костадин Паскалев, който подписа съдружното съглашение от името на Коалиция " ЛЕВИЦАТА! " изрази удовлетворение от обстоятелството, че има разсъдък, който разрешава да бъде препоръчана опция в ръководството на столицата. " Тази опция е извънредно нужна, означи той. - Столицата се нуждае от правдивост, нуждае се от вяра и от религия, че това може да се случи. Аз се обръщам към хората, които не са изгубили своята религия и вяра, че нещата в София може да се трансформират. Честит празник, столичани! Да ни е честита Ваня Григорова! Успех! ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР