Веднага след като започна войната, синът ми се опита да

...
Веднага след като започна войната, синът ми се опита да
Коментари Харесай

Българка в Израел: Правителственият самолет не взе българи с двойно гражданство, а е качил израелци

Веднага откакто стартира войната, синът ми се опита да купи билети за България, само че без успах, защото анулираха полетите. Съвсем инцидентно разбрах преди два дни, че пускат държавен аероплан. Обадих се и госпожа на име Христина Мерджанова ми сподели „ вижте, госпожо, сега вземаме единствено туристи, само че не и хора с двойно поданство “. Оказа се, че в самолета, кацнал в София обаче е имало освен туристи, само че и израелски жители, от което ми стана доста болно.

Това сподели пред Euronews Bulgaria в директно включване от Тел Авив Детелина Амран.

Отново се обадих, помолих да се запиша в лист в посолството, само че ми сподели да не преставам да диря способи да се прибера посредством други авиолинии. Накратко това е един огромен проблем, тъй като ние не сме втора употреба хора. Преди всичко сме българи и обстановката е доста обидна.

Синът ми още веднъж е купил билет и се надявам да пътувам в неделя.

Положението не е добре, непрестанно ни обстрелват. Опитваме се да живеем обикновено. Има рейсове и отворени магазини, аз работя сега, само че на всеки няколко часа тичаме в бункерите. Няма мъртвило, бомбите и стрелбите не престават. Всички се опасяваме.

Живея от 23 години в Израел, само че на първо място аз съм българка.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР