Веднага след като отби вота на недоверие, парламентът се захвана

...
Веднага след като отби вота на недоверие, парламентът се захвана
Коментари Харесай

Скандал за БТР-ите: БСП нарочи властта в тайни договорки по полета и манастири

Веднага откакто отби вота на съмнение, Народното събрание се захвана с следващия пикантен спр да дадем ли бронирана техника на Украйна. В центъра на спора е предлагането да се даде техника на Министерство на вътрешните работи с отпаднала нужда - към 100 БТР, които още от 80-те години се съхраняват в складовете на ведомството.

Правителството утвърди отчета за дарението още при започване на август месец, като пред юли народните представители нееднократно спориха към този момент за това.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия изригна от трибуната с обвинявания към властта в секрети контракти по поля, манастири и секрети ъгли. Наистина живеем в страна на парадоксите, счита той. В комисията от защита имало единствено двама депутати, приключили военни учебни заведения, а множеството в зала се държали като най-опасно оръжие джойстик за военна игра или епилатор, по думите му. 

Той настоя БТР-ите да не се дават на Украйна, а да се употребяват за нашата войска. Гуцанов недоумява за какво желаеме да закупим сходна американска техника на същите години като БТР-ите, които даваме на Украйна. Социалистът прикани болшинството да размишления и още веднъж настоя за оставката на кабинета.

Николай Дренчев от " Възраждане " също се възпротиви против великодушното подаяние за Украйна. Дори и сега имаме потребност от тази техника, безапелационен бе той. Виждаме, че и обикновени дронове, закупени от " Али Баба ", поразяват сериозна техника, по мнението му. Срамно и омерзително е това, което се случва сега, акцентира националният представител.

Надявам се, че никой не счита, че България ще влиза във война с някого, обясни Христо Гаджев от ГЕРБ.

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия изрази подозрение дали депутатите при спор ще се изправят пред врага даже и с епилатор в ръка - щели да избягат.

В разногласието се намеси и Костадин Костадинов, който съобщи, че БТР-те не са остаряла техника и имат прекомерно дребен пробег. Според него, властта се гласи да подари на Украйна 1 милиард лв..   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР