Веднага след кандидат-президенския дебат по БНТ, социалните мрежи бяха заляти

...
Веднага след кандидат-президенския дебат по БНТ, социалните мрежи бяха заляти
Коментари Харесай

Политици, журналисти, PR-и, звезди: Първи коментари за дебата в социалните мрежи

Веднага след кандидат-президенския спор по Българска национална телевизия, обществените мрежи бяха заляти с мнения " за " и " срещу " двамата кандидати за " Дондуков 2 " Румен Радев и Анастас Герджиков. Ето какво гласят част от тях:

" След извършения кандидатпрезидентски спор, Герджиков очевидно ще гласоподава за Радев! ", поддържа своя другар, сътрудник и сегашен шеф Димитър Стоянов - основният секретар на сегашния предзидент.

Бившият началник на " Пирогов " Асен Балтов разяснява: " Проф. Герджиков доминираше аргументирано и безапелационно в този спор. Нищо чудно, че Радев до последно търсеше метод да го пропусне ".

Сценаристът и политик Иво Сиромахов беше обичайно изострен: " Радев го смачка. Чак ми стана жалост за тоя несретник. Всъщност не ми е жалост за него. Жал ми е за Софийския университет, който е позволил подобен злощастник да му е ректор. "

Журналистът Явор Дачков пък видя дебата по този начин: " Добре проведен спор от Българска национална телевизия. Можеше да е два часа, с цел да има повече време. Важни тематики като здравната рецесия и така нататък бяха минати пътем, а и повече време за директен конфликт не би навредило. Аделина Радева води чудесно и заслужава поздравления. Румен Радев победи и излезе със самочувствието на победител. Ръкостискането най-после сподели отчетливо това. Герджиков се показа обичайно на фона на акцията му до момента с дребни пиарски пропадания - москвичи, вечно обич и прочие. Не съумя да притисне Радев, макар, че опитваше от самото начало. Мисля, че го изтърва главно по коронавирус рецесията и му изписа вежди вместо да му извади очите в няколко други случаи - Русия, мигове, " слезте от облаците " и прочие. Радев имаше по-ефектни заготовки за мафията, обединяването и прочие, които употребява на място. По-агресивен и политически квалифициран съперник елементарно би го извадил от равновесие. Герджиков не съумя. И двамата бяха вдървени и заучени без харизма. Като цяло досада и чувство за незначителност. И това може би не е толкоз зле. И без друго Кирил и Асен ще компенсират упоменатите дефицити:) ".

" Не спор, а боза ", разяснява политологът Васил Гарнизов.

Ракламистът Радослав Бимбалов проучва езика на тялото: " Мога да опиша този спор единствено с последните му пет секунди. Ръкостискането сред двамата. Герджиков подаде мощно опъната ръка, с цел да се резервира надалеч, да си завоюва разстояние от съперника. Това е държание на нерешителен, обезпокоен, подвластен човек. Сбогом, господин ректор. Не желая да Ви виждам повече ".

Отпадналата на първи тур кандидат-президентка Цвета Кирилова пък написа: " Ако бях на мястото на Румен Радев, след този спор просто бих споделила в ефир: Г-н Герджиков, приканвам моите гласоподаватели да гласоподават за Вас! "

Журналистът, икономист и политик Димитър Байрактаров разяснява: " Тече спор сред двамата кандидати за президент! Смея да заявя, че е потребен и учтив спор! Опонентите се изслушват и не се атакуват с личностни обиди. И двамата показват наболели проблеми и свои визии за решението им! Истината е, че сходни диспути трябваше да се състоят доста по-рано и да са по избрани тематики! На първо място е тематиката демографска рецесия, а на второ място стопанска система насочена към завръщането на българите от чужбина! Едва ли е мъчно да се откри решение, при което вместо българите да берат ягодите и портокалите в чужбина, могат умерено против почтено възнаграждение да правят същата работа в България! Не чух и ясна позиция за външното въздействие и интервенция във вътрешните работи на България, изключително във връзка с идното ново държавно управление, което по хипотеза е ясно, че ще обслужва непознати ползи! И двамата преклониха глави, когато се зададе въпроса за интервенция на Съединени американски щати във вътрешните ни работи! Разделението на хората на имунизирани и неимунизирани се оказа, че е приоритет и на двамата! Освен това и двамата гордо обявиха, че са се ваксинирали, което евентуално ще отблъсне доста хора да отидат да гласоподават, а повода е, че не са имунизирани! Поразително е, че и двамата са подготвени да харчат милиарди за нови американски хвърчила, които не споделят против кого ще бъдат употребявани! ".

" Бях си за Герджиков и преди дебата, но чаках повече от Радев. Не получих нищо от Радев. Оставам си за Герджиков. ", написа радиоводещият Симеон Колев.

" Проф. Герджиков съкруши Радев с едно финално изречение и то беше следното: " Един президент би трябвало да мисли и за друго нещо с изключение на за Бойко Борисов. ", съобщи журналистката и писателка Калина Паскалева.

PR-експертът Любомир Аламанов пък видя дебата по този начин: " Интересно е да се следи по какъв начин възрастен човек, професор освен това, ректор на най-стария университет в България, се е докарал до позицията на подскачащо лаещо кученце, което търси скандал и шумотевица. Не съм склонен с някои позиции на Радев, само че Герджиков е като Тома Биков на стероиди. Очаквам всеки миг да стартира да тропа по катедрата. Помнете Плевнелиев, помнете сянката на Борисов ".

" Президентът Радев дава отговори на всички въпроси по национално значимите тематики - на някои те се харесват, на други - не. Кандидатът Герджиков не може да даде отговор на нито един от тези въпроси. Защото те касаят бъдещето на България и не са в неговите ръце - те са в чекмеджетата, сейфовете и офшорките на неговите ментори от страната КТБ ", е мнението на журналистът и член на ИК на Румен Радев Анна Заркова.

А цигуларят Веско Ешкенази възкликна: " Браво на Българска национална телевизия и Аделина Радева за президентския спор! Много изискан, сложен формат, който беше доста потребен за фена. За мен персонално беше решителен! Благодаря! "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР