Вечно забравяте да полеете цветята, обичате да проветрявате през зимата

...
Вечно забравяте да полеете цветята, обичате да проветрявате през зимата
Коментари Харесай

Стайни растения за мързеливци

Вечно забравяте да полеете цветята, обичате да проветрявате през зимата и не знаете какво е това торене и защо служи? В разследване на това, в дома ви непрекъснато има смъртни случаи. Не се потискайтe, въпреки всичко съществуват и стайни растения, с които можете да съжителствате сполучливо.

Традесканция
Съществуват разнообразни типове традесканции (със зелени, синкави, лилави, жълти или сребристи листа), само че всички те са устойчиви към неподходящи условия. Спокойно понасят прохладата и виреят еднообразно добре както във влажна, по този начин и в суха почва. Единственото, от което се нуждаят е повече светлина, само че не директна, с цел да запазят листата пъстрите си багри.

Аспидистра
Другото име на това декоративно растение от семeйство Лилиеви е „ Семейно благополучие ” – може би тъй като радва домочадието даже при цялостна неналичието на грижи – понася засушаване, бедна почва, неналичието на светлина, прахуляк и замърсен въздух. Единственото, което може да убие аспидистрата е честото поливане, а от директните слънчеви лъчи листата й прегарят. Затова сложете я в северна стая, по надалеч от прозореца и не се сещайте постоянно за нея. Все отново не забравяйте да я пресаждате един път на 5 години.

Хойя (восъчно цвете)
Тази цъфтяща лиана ще извърши дома ви със мощен мирис в подмяна на минимални грижи. Единственото, което желае е задоволително слънчева светлина и успокоение. Ако желаете да цъфти не пипайте цветните пъпки, не отстранявайте изсъхналите съцветия и не я пресаждайте без потребност.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР