Вечните въпроси за почитателите на орхидеи – кога и как

...
Вечните въпроси за почитателите на орхидеи – кога и как
Коментари Харесай

Работилница с орхидеи във Варна учи на хитри техники

Вечните въпроси за феновете на орхидеи – по кое време и по какъв начин се пресажда – ще получат своя отговор на Работилницата с орхидеи, научи Moreto.net.

Първо орхидеено общество кани колекционери и другари на 4 юни, събота от 11 ч. в Арт-салона на Радио Варна. Там край огромната маса всеки ще може да види и да опита пресаждане на разнообразни типове орхидеи – най-познатите фаленопсиси, а също дендробиум, катлея, кайсис и други екзотични типове. Входът за сбирката е символичните 5 лева, поддръжка за обществото.
Въпреки че орхидеята към този момент е кралица на цветята, мнозина към момента не знаят по какъв начин да я пресаждат откакто прецъфти, по кое време и по какъв начин да поливат, по какъв начин се тори. Орхидееният специалист и президент на обществото Крум Сотиров също ще си изцапа ръцете, с цел да покаже хитрости и разнообразни техники за пресаждане. Ще изясни по кое време растението би трябвало да е в саксия, по кое време – инсталирано на кора. Ще оказва помощ, където би трябвало.

Крум Сотиров е интернационален преподавател в орхидеените общества на Съединени американски щати, България и Канада и към този момент две години развива Орхидария – единствената на Балканите профилирана оранжерия за развъждане и разпространяване на редки колекционерски типове. „ Орхидария е ботаническа градина и макар бюрократичните компликации в България, продължава да усилва своята сбирка и да уголемява знанията на колекционерите у нас и в чужбина “, споделя Крум Сотиров.

За пръв път по време на работилница Първо орхидеено общество ще разиграе лотария с орхидеи – обичано занятие на членове и фенове. С билет единствено от 2 или 5 лева могат да бъдат извоювани редки орхидеи, среди или аксесоари. Орхидария ще направи и щанд с уникати, които могат да попълнят сбирката на любознателните. Ще има безлистни орхидеи, ще има японски шедьоври – неофинетии и други любопитни типове. Всеки ще получи съвет по какъв начин да отглежда екзотичните си принцеси по този начин, че да го радват с разцвет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР