Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде Областният съвет

...
Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде Областният съвет
Коментари Харесай

ДПС-Кърджали даде вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан

Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде Областният съвет на ДПС-Кърджали.

На нея участваха ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, посланикът на Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, посланикът на Азербайджан в България Н.Пр. Хюсеин Хюсеинов, Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, народните представители от ДПС- Кърджали, Ресми Мурад - регионален ръководител на ДПС-Кърджали, общински кметове от 7-те кърджалийски общини, общински ръководители на Движение за права и свободи в 7-те общини от региона, съоБщи пресцентърът на Движението.

С дадената вечеря през днешния ден си припомняме какъв брой е значимо да бъдем по-добри, да оказваме помощ на близък, да се обичаме, да живеем в мир и естетика, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали доктор инж. Хасан Азис.

За мен е огромна чест и наслаждение довечера да се съберем от седемте общини и да създадем дружно тази вечеря – ифтар. Като хазаин, за мен е голямо наслаждение да посрещна нашите посетители. Щастлив съм, че през днешния ден демонстрираме единството и толерантността на нашия град. Пожелавам на всички здраве и благополучие, в единение да посрещнем празника, добави инж. Азис.

В словото си посланикът на Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок акцентира, че за втора поредна година е посетител на вечерята-ифтар в Кърджали.

„ За втора година представителите на двете страни - Република Турция, и Азербайджан, сме в Кърджали. Това да седнем всички на ифтар в Кърджали е доста огромен знак. Надявам се тази традиция да продължи, и единството, другарството и толерантността да са най-големият образец за всички живеещи в България “, акцентира Н.Пр. дипломат Секизкьок.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ означи, че тази година турският спектакъл чества 70-ата си годишнина от основаването си на територията на Република България.

„ Това е голям образец за другарство и единение, и се надявам да продължи и отсега нататък “, добави Карадайъ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР