Вечерта вятърът ще се усилиПрез нощта облачността ще е значителна,

...
Вечерта вятърът ще се усилиПрез нощта облачността ще е значителна,
Коментари Харесай

Слънце и дъжд във вторник, градусите стигат до 15

Вечерта вятърът ще се усили

През нощта облачността ще е забележителна, в югоизточната половина от страна ще продължи да вали. След среднощ от запад преваляванията ще стартират да стопират, а облачността да се раздира и понижава, тук-там до най-вече ясно време. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в София към 1°. Това сподели дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова, предава Агенция " Фокус “.

Утре в утринните часове и в източните региони преваляванията ще спрат. До обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. След обяд от запад ще стартира ново нарастване на облачността, изначало междинна и висока. Привечер в обособени западни региони ще има слаби превалявания от дъжд, които през нощта против сряда ще обзет и Централна България. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб до сдържан, вечерта ще се усили. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София към 10°.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.

По Черноморието в утринните часове тук-там към момента ще има превалявания от дъжд. Около и след обяд облачността краткотрайно ще се раздра, тук-там до най-вече слънчево. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето още ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България ще стартира да се усилва и по здрач тук-там там ще има слаби превалявания от дъжд, над към 1800 метра – дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.

В сряда ще се задържи най-вече облачно, превалявания ще има и в Източна България. Вятърът ще остане от юг-югозапад, до сдържан. Температурите ще са относително високи, минималните сред 5° и 10°, а оптималните - сред 13° и 18°.

През идващите дни с увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, в планините, над 1500 м - от сняг. Температурите ще се намалят, повече дневните и оптималните в петък ще са сред 8° и 13°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР