Вечерното похапване не само води до натрупването на излишни килограми,

...
Вечерното похапване не само води до натрупването на излишни килограми,
Коментари Харесай

Учени предупреждават за опасността от похапването преди лягане

Вечерното похапване освен води до натрупването на непотребни килограми , само че също по този начин усилва риска от развиване на сърдечно-съдови болести и диабет . Това излиза наяве от ново научно проучване, оповестено в сп. Experimental Physiology.

Учени от Националния самостоятелен университет в Мексико са изследвали равнището на нездравословните мазнини - триглецириди - в кръвта на плъхове, хранени в разнообразни часове на деня . Първата група гризачи е получавала храна в нормалния режим, а на другата е давана спомагателна порция преди лягане .

 Непълноценно хранене и корист с алкохол - фактор за туберкулоза
Непълноценно хранене и корист с алкохол - фактор за туберкулоза

Ранното разкриване и лекуване са основни за превъзмогването, изясни лекар Васил Шишков

В хода на опита е било открито, че количеството на мазнините, насъбрани у гризачите от втората група, е доста по-голямо . Изследователите означават, че сходни индикатори на мазнините доста усилват риска от диабет и сърдечни проблеми.

Според учените данните, получени във връзка с плъховете, са използвани и за хората . Експертите поучават да не пренебрегвате биологичния си часовник и да не натоварвате организма с храна в миг, когато той има потребност от време за отмора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР