Вечерни молитви: В името на Отца и Сина и Светаго Духа,

...
Вечерни молитви:
В името на Отца и Сина и Светаго Духа,
Коментари Харесай

Уникално мощни вечерни молитви към Господ

Вечерни молебствия:

В името на Отца и Сина и Светаго Духа, Царю небесни, Свети Боже, Пресвета Троице, Отче наш, Вечни Боже и Царю на всяко творение, Който ме удостои да доживея до този час! Прости ми греховете, които направих през днешния ден с дело, думи и умисъл, и очисти, Господи, моята окаяна душа от всяка плътска и духовна сквернота. Дай ми, Господи, през тая нощ да имам спокоен сън, та, като стана от неверното си легло, да благоугождавам на Твоето пресвето име през всички дни на живота си и да надвивам плътските и безплътни врагове, които ме атакуват.

Избави ме, Господи, от суетните мисли, които ме оскверняват, и от неприятни пожелания. Защото Твое е царството и силата, и славата, на Отца и Сина и Светаго Духа, в този момент и всеки път, и во веки веков Амин!

II. молитва

Господи, Боже наш, като мил и человеколюбец, елементарни ми каквото съгреших в тоя ден с думи, с дело и умисъл. Дарувай ми кротичък и спокоен сън; прати Твоя ангел-пазител да ме закриля и пази от всяко зло, тъй като Ти си страж на душите и телата ни и на Тебе ­ Отца, Сина и Светаго Духа, въздаваме популярност в този момент и всеки път и во веки веков.

Господи Боже наш, в Тебе имаме вяра и Твоето име повече от всяко друго име призоваваме! Като отиваме да спим, дай ни облекчение на душата и тялото и ни резервира от всяко мечтание и греховна приятност. Възпри стремежа на пристрастеностите, угаси пламъците на телесната възбуденост. Дай ни да живеем целомъдрено с каузи и думи, та, като усвоим добродетелния живот, да не се лишим от обещаните Твои богатства, тъй като си блажен во веки. Амин!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР