Вечерен час и отпадане на наказанията за медици – това

...
Вечерен час и отпадане на наказанията за медици – това
Коментари Харесай

Вечерен час и отпадане на наказанията за медици – част от предложенията в НС

Вечерен час и отпадане на наказванията за медици – това са единствено част от предложенията на депутатите, които сега разискват Закона за изключителното състояние в пленарната зала на Народното събрание.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че е нужно да се вкара вечерен час. Той увери, че групата на „ Обединените патриоти “ ще поддържа закона на първо четене.
Депутатите гласоподават Закона за изключителното състояние Мерките регламентират както солени наказания за нарушителите, по този начин и стопански отстъпки за бизнеса и жителите
„ Този закон може би ще би трябвало да претърпи много съществени промени. В него има много непотребни текстове, които са сложени просто, с цел да има някакво книжно или юридическо тяло на този закон “, разяснява Симеонов. По думите му най-важната част от закона е да даде опция на всички органи – Националния действен щаб и Министерство на здравеопазването – да си правят работата.

Симеонов добави още, че би трябвало да се регламентират религиозните мероприятия. „ Не би трябвало да се вършим, че не виждаме, че една и съща лъжичка се пъха в устата на този и на оня “, сподели той.

Д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ настоя от закона да отпаднат текстовете за наказванията на българските медици. „ В този миг изрично би трябвало да разчитаме на морала, съзнанието и високата отговорност на всички медици. Смятам, че всички единомислещо и солидарно тук ще гласуваме за това този текст за отпадне “, разяснява Дариткова.
Само 70 български коли са пропуснати нощес на австрийско-унгарската граница Външният министър прецизира, че им е обезпечен прекомерно къс „ прозорец “ за прекосяване
„ Намираме се в необикновена изключителна обстановка, която е такава освен от позиция на епидемиологичната конюнктура и провокациите пред страната “, разяснява тя. По думите й всички би трябвало да бъдат изключително виновни.

Хасан Адемов от Движение за права и свободи разяснява, че няма по-надежден и по-ефективен метод за справяне със обстановката от обществената изолираност. Той посочи още, че сега най-важната дума е взаимност. „ Тъкмо в полето на солидарността би трябвало да се споделя отговорността сред страната и нейните институции “, разяснява Адемов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж попита дали държавното управление възнамерява да отвори държавния резерз. „ Българите имат потребност от закитни ограничения, а лекарите от средства, дрехи и респираторни апарати “, сподели тя.

Тя посочи, че Българска социалистическа партия ще се въздържи по законопроекта и ще направи оферти за промени сред първо и второ четене. Те ще засягат точно държавния запас, да се направи план за актуализация на бюджета и да се подхващат крути ограничения за ограничение на спекулата.

„ Всички сме единомислещи, че най-важният въпрос е опазването на здравето на българските жители. Нека погледнем отвън залата “, прикани Нинова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР