Вече започна разпределянето на средствата за подпомагане на засегнатите от

...
Вече започна разпределянето на средствата за подпомагане на засегнатите от
Коментари Харесай

Демерджиев за наводнените села: Има достатъчно техника на терен, която работи постоянно

Вече стартира разпределянето на средствата за подкрепяне на засегнатите от наводнението общини. Това сподели на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев след съвещанието на Междуведомствената комисията за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

Министерство на вътрешните работи разполага с излишък от бюджета 34 милиона. Отпускат се малко над 10 милиона лв. за покриване на потребностите до края на годината на общините Карлово, Калояново и Марица.

Демерджиев съобщи, че общият бюджет за подкрепяне е към 80 млн. лв., само че единствено вредите от последното злополучие са 80 милиона лв.. Той съобщи, че би трябвало да се ускори предварителната защита, с цел да се спести огромна част от разноските по възобновяване.

Демерджиев съобщи, че има задоволително техника на терен, която работи непрекъснато.

Зам.-министърът на земеделието Валентин Чомбов съобщи, че са тествани към 80 сечища в района, установени са известни недостатъци, само че няма противозаконна сеч. Съставени са няколко акта за административни нарушавания. Служители на държавните горски предприятия подкрепят изнасянето на дървесината, насъбрана около речните масиви на трите обитаеми места. На избраните три места - стадионите и учебния двор е извадена към съвсем 1000 кубически метра дървесина, която ще бъде по-късно разпределена безплатно на популацията.

Зам.-министърът на превоза Красимир Папукчийски сподели, че вредите по жп инфраструктурата не престават да се отстраняват. Засегнатите сектори са към 3 км. Почистването на наносите продължава. Осигурени са над 3000 кубика интертен материал за улиците в засегнатите места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР