Вече за втора година дирижирам този бал, миналата година бях

...
Вече за втора година дирижирам този бал, миналата година бях
Коментари Харесай

Оперетата и виенската класика очакват почитателите си на бал в София на 28 декември

Вече за втора година ръководя този бал, предходната година бях поканена още веднъж от шефа на Музикалния спектакъл госпожа Арсенова да ръководя и това беше за мен едно огромно прекарване, тъй като за първи път работих с хора, оркестъра и солистите на Музикалния спектакъл в София, показа в предаването " Нещо повече " маестра Любка Биаджони цу Гутенберг , като добави: Аз съм огромен фен и обожател на оперетата  - на този жанр и за мен е изключително  наслаждение да работя с и тези музиканти. Тя покани от ефира на БНР ценителите на оперетното изкуство да бъдат посетители на бала-концерт на 28 декември в НДК, който ще ги  завладее с блясъка на виенската класика и с " постоянно младия кан-кан ".

Ще бъде един огромен празник, тъй като музиката е такава  - празнична. Ще чуем музиката на  Офенбах, на Лехар, на Щраус, на Калман и всички най-известни дуети, арии, хорове, оркестрови творби, които ще завладеят, да се надяваме публиката, сподели още Любка Биаджони.

   

Режисьор на оперетния бал е проф. Светозар Донев. Спектакълът е в Зала 1 на НДК от 19.00 часа на 28-ми декември. Повече за бала и за други забавни музикални спектакли, за които споделя Любка Биаджони, ще научите от звуковия файл. На 23 декември от 11.00 часа в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ е Коледното матине на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, в което по традиция взе участие и Детският радиохор. Диригент на концерта ще бъде Любка Биаджони.

 Снимка

Любка Биаджони
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР