Вече втори месец Лумос и младежите от варненската организация събират

...
Вече втори месец Лумос и младежите от варненската организация събират
Коментари Харесай

Организират забавни срещи за децата с увреждания от Центровете за настаняване във Варна

Вече втори месец Лумос и младежите от варненската организация събират деца и младежи с увреждания от Центровете за настаняване от фамилен вид с техни връстници от общността. На 18-ти май децата от ЦНСТ Изгрев бяха домакини на проведени занимания и занимания с техни връстници от града. В двора на ЦНСТ бяха извършени спортни игри, като всички дружно сътвориха своя игра, която да бъде превърната в обичайната при всяка последваща среща на групата, проведоха и първата си подготовка по вървене на кокили.

На 29 май, при втората си среща, децата участваха в самодейността " Промяната допустима “, дружно с новите си другари, като обсъждаха хрумвания за възстановяване на междублоково пространството в техния квартал. Пред издигната за случая шатра, младежите показаха предложенията си за смяна на квартала и събраха бележки с желанията на живущите в региона в направени за задачата кутии. Младите хора привлякоха живущите в квартала със спортни игри, игри на шах, табла и други Като резултат следва отделяне навън пространство в региона за обществени контакти, отдих и спорт.

Предстояща е третата им среща, на 26 юни, на която децата от ЦНСТ ще прекарат един ден от всекидневието си с връстници от общността, както с младежи от Защитено жилище гр. Провадия и Защитено жилище гр. Варна.

Групата ще посети кинопрожекция и център за електронни игри. Събитието е в поддръжка на социализацията на децата от резидентните услуги, както и детайл от Leaving Care -  подготовка за живота отвън услугата. Ще участват общо 30 младежа от ЦНСТ, общността и Защитено жилище, които в неофициална конюнктура могат да споделят за живота и провокациите си.

Клуб " Пауър Джъмп " е учреден през 2009 година в гр. Варна и е  Сдружение в социална изгода, което сплотява и засилва спортно насочени хора, както и хора, искащи да се развиват в областта на атрактивните изкуства, атракционните и рисковите спортове. Клубът развива дейни спортни действия, като основава положителна среда за развлечение, осмисляне на свободното време и възстановяване на здравословния метод на живот. Като участник и уредник на юношески и културни планове и събития, спомага за популяризирането на изкуства и спортове, като ги употребява за  обществената интеграция на хората в неравностойно състояние, за стимулиране на свободната самодейност, за дейно решение на проблемите на младежта и основаване на удобна среда за стабилно развиване и връзка. 

Текущ план на сдружението е план “Място " 2018г., чиято съществена задача е  основаването на обществено пространство, което ще бъде употребявано в бъдеще.  Този план е  управителен и координиран  от съдружие " BG Бъди деен “.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР