Вече втори ден полицията в Берлин се опитва да хване

...
Вече втори ден полицията в Берлин се опитва да хване
Коментари Харесай

Нито на зоопарка, нито на цирка: Избягалата лъвица в Берлин може и да е на мафиотския клан „Ремо“

Вече втори ден полицията в Берлин се пробва да хване лъвица, която се разхожда из кварталите на града. Интересното обаче е, че нито един зоопарк не е съобщил за изчезнало рисково животно. Тогава от кое място се появи лъвицата?

Реакцията на един от членовете на небезизвестния мафиотски клан Ремо може и да ни подсказва чия е огромната котка. Синът на главата на клана предложи помощта си да „ заведе лъвицата назад в нейното заграждение “. Той прикани управляващите да не прострелват живото, а първо да му се обадят, когато го виждат.

В обява в обществените медии Фирас Ремо помоли всеки, който има информация за местонахождението на животното, „ първо да го уведоми “, с цел да може да се намеси, „ преди някой глупак да я простреля “.

Фирас Ремо не за първи път се свързва с огромни котки. През декември той разгласява видео онлайн на себе си и тигърче с надпис „ новият ми обичан домакински любим “. Клипът даде началото на полицейско следствие.

Кланът „ Ремо “ е известен в Германия, изключително откакто стана ясно, че той стои зад огромната кражба от музея в Дрезден.

Все още не е ясно дали търсеното животно е лъвица, защото в регионите, където се допуска, че животното е било видяно, не са открити отпечатъци от лапи или ДНК материал, като скотски боклуци. Въпреки това полицията заяви на BBC, че има вяра, че необятно публикуваното видео от региона на Kleinmachnow е достоверно.

Двама чиновници са видели животното на към 20 метра от тях през нощта в четвъртък и са го разпознали като „ огромна котка “

Други обаче не са толкоз сигурни. Един специалист сподели пред берлинската локална радиостанция RBB, че от фрагментите, които е видял, животното наподобява повече на глиган, който е постоянно срещан в района.

Местните зоопаркове, резервати за животни и циркове споделиха, че нито един лъв не е избягал от оборудванията им.

Издирването на животното беше засилено в петък, откакто през нощта беше понижено по рекомендация на специалисти. Около 120 служители на реда и специалисти по дивата природа, като да вземем за пример ветеринари, в този момент претърсват локалните гористи региони. Използват се и дронове, хеликоптери и камери за топлинно ориентиране.

Около дузина вероятни наблюдения на животното бяха докладвани на полицията през нощта, в това число в богатия регион Zehlendorf, който е в рамките на Берлин.

Пол Ландау, който живее в региона, който в началото се претърсваше, сподели пред организация Ройтерс, че е считал, че в региона има рисков човек.

„ Първоначално не беше ясно, че става въпрос за лъвица или диво животно, просто споделиха да дръжим вратите и прозорците затворени и да не пускаме никого в къщата “, сподели той. „ Така че взехме решение, че става дума за човек, а не за животно. “

На жителите също е казано да държат домашните си любимци при себе си и да заобикалят горските региони.

Експертът по диви животни Хериберт Хофер от Берлинския институт за проучване на зоопарковете и дивата природа Лайбниц сподели пред Ройтерс, че всеки, който срещне диво животно, би трябвало да спре, вместо да избяга.

„ Трябва също по този начин да избягвате, в случай че въобще е допустимо, да обръщате тил към животното. И също по този начин би трябвало да избягвате да гледате животното непосредствено в очите. “

Властите са фокусирали търсенето си върху огромна повърхност до гора, където хората разхождат кучетата си, защото считали, че лъвицата може да е спала там. В четвъртък вечерта полицията сподели на локален гражданин, че „ преди малко е видяла “ лъвицата и че издирването на животното е навлязло в „ гореща фаза “, заяви немският вестник „ Билд “, добавяйки, че служителите на реда са крещели на бягащите „ бързо да се махнат от гората “.

Според господин Хофер, макар че е нелегално да се отглеждат огромни котки частно в Берлин, това е допустимо в прилежащата провинция Бранденбург – провинцията, която обкръжава столицата на Германия. Въпреки това притежателят би трябвало да има документ и да дава отговор на други строги условия, сподели той пред немската телевизия Deutsche Welle.

Ванеса Аморосо, началник на звеното за търговия с диви животни в „ Четири лапи “, сподели, че спорните закони в Европа вършат търговията с огромни котки доста по-лесна, защото те са позволени като домашни любимци в доста страни.

Тя прикани немското държавно управление да контролира търговията и развъждането на екзотични животни.

„ Позицията на Германия като един от най-големите пазари в света за диви животни като домашни любимци изисква ефикасни ограничения за противопоставяне на лекотата, с която евентуалните купувачи могат да получават животни посредством онлайн платформи и тържища “, добави тя.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР