Вече все повече онлайн услуги изискват профили, а влизането в

...
Вече все повече онлайн услуги изискват профили, а влизането в
Коментари Харесай

Как iPhone автоматично да изтрива SMS кодове

Вече от ден на ден онлайн услуги изискват профили, а влизането в тях е придружено с изпращане на SMS кодове за верификация. Те бързо могат за задръстят входящата кутия за SMS-и, изключително в случай че човек употребява по няколко профила, в които влиза всекидневно.

Добрата вест е, че iOS 17 има функционалност, която може автоматизирано да изтрива тези еднократни известия. Това е допустимо посредством активирането на една семпла конфигурация.

Потребителят би трябвало да отвори главното меню с настройки на iOS 17 и да избере секцията Passwords. След това би трябвало да натисне Password Options.

Следващата стъпка е активиране на опцията Clean Up Automatically. Когато тя е включена, iOS 17 ще разпознава еднократните известия с кодове и ще ги изтрива автоматизирано, откакто функционалността AutoFill (тя също би трябвало да е активирана) разпознае код и го употребява за влизане отстрани.

При това тя работи освен с SMS-и, само че и с имейли, стига да са в приложението Mail на iOS. Изтриването става незабавно, откакто потребителят употребява AutoFill за прекопирване на кода и въвеждането му в полето на даденото приложение. Така входящата кутия няма да бъде затрупвана от ненужни еднократни известия и имейли.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР