Вече сме ви запознавали в детайли с книгата Световни рекорди

...
Вече сме ви запознавали в детайли с книгата Световни рекорди
Коментари Харесай

10 известни личности, рекордьори на Гинес

Вече сме ви запознавали в елементи с книгата „ Световни върхове на Гинес “. В тази публикация, обаче, ще се съсредоточим върху участващите в нея. И не кои да е участващи, ами тези, които са обществено известни и със звезден статут.

Тези върхове не са свързани с финансовото им положение или наличието им в музикалните ранглисти.

Ще разберете кои от тях са влезнали в тази книга сами и кои – с непозната помощ. Представяме ви 10 известни персони, рекордьори на Гинес.

1. Шакира

A post shared by Shakira (@shakira) on Nov 10, 2019 at 7:16am PST

Певицата участва в книгата с цели три върха. Тя носи купата за най-продаван испански албум, най-продаван испански сингъл и е първият човек, който доближава 100 милиона харесваия във Facebook.

2. Хилари Клинтън

A post shared by Hillary Clinton (@hillaryclinton) on Sep 18, 2019 at 7:07am PDT

Като се вземе поради известността на президенстките избори в Съединени американски щати, не е изненадващо, че Хилари Клинтън става най-търсената жена в интернет през 2016 година. Интересното е, че този връх преди този момент е принадлежал на Лейди Гага.

3. Ози Озбърн

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne) on Sep 16, 2019 at 8:59am PDT

През 2010 година, международният връх на Гинес за най-дълъг и мощен вик от навалица е разрушен от 52 хиляди души на стадион “Доджър ”. Инициатор на това е фронтменът на “Black Sabbath ”- Ози Озбърн. Певецът даже получава документ от Гинес.

4. Дуейн Джонсън-Скалата

A post shared by therock (@therock) on Aug 8, 2019 at 12:09pm PDT

Актьорът има редица международни върхове, само че най-изненадващият измежду тях е обвързван със селфитата. Скалата е индивидът, който си е направил 105 селфита за три минути. Рекордът е още по-впечатляващ, поради изискването на всяко селфи лицето и шията на индивида да са на фокус.

5. Metallica

A post shared by Metallica (@metallica) on Mar 14, 2019 at 12:43pm PDT

Metallica е първата група, която има концерти на всички седем континента. Постижението е записано откакто изнасят концерт в аржентинската база The Carlini в Антарктида. Това е вторият концерт там, а публиката им се състои от едвам седем души.

6. Елън Дедженерис

A post shared by Ellen DeGeneres (@ellendegeneres)

Всички помним емблематичното селфи по време на “Оскарите ”, което Елън туитна. Този пост счупи международен връх с това, че беше ретуитнат 3.3 милиона пъти. Този връх е обичай от 16-годишно момче, което прави туит с вярата да получи безвъзмездна годишна доставка на пилешки хапки.

7. Риджъс Филбин

A post shared by On The Red Carpet (@ontheredcarpet)

Риджъс е прочут водещ на токшоу и игри в Съединени американски щати. Той слага връх на Гинес през 2004 година, когато натрупва 15 188 часа пред телевизионна камера. През 2011 година той към момента е отличник с 16 746,50 часа, което значи, че прекарва приблизително по един час дневно на екран през впечатляващата си 50-годишна кариера.

8. Еминем


През 2013 година Еминем чупи международния връх за най-вече думи в хитов сингъл с песента си “Rap God ”. За 6 минути и 4 секунди рапърът изрича 1560 думи, което прави приблизително по 4,28 думи в секунда. По време на най-бързия сегмент на песента, думите нарастват на 6,46 думи в секунда.

9. Робърт Дауни Джуниър

A post shared by Robert Downey Jr. Official (@robertdowneyjr) on Jan 19, 2019 at 8:06pm PST

Актьорът слага върха не без помощта на своите почитатели. За рождения си ден, по време на визитата си в Китай, той получава картичка, съдържаща 5339 подписа от негови почитатели.

10. Мишел Обама

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on Apr 10, 2019 at 12:07pm PDT

Съпругата на някогашния американски президент подкрепя слагането на международен връх през 2011 година. Тя се причисли към група от 400 подскачащи деца, с цел да счупи върха за най-вече хора, правещи джъмпинг джакс. За 24 часа 300 265 души по целия свят правели тези скокове за една минута.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР