Вече сме в нова вълна на COVID-19, потвърди пред NOVA

...
Вече сме в нова вълна на COVID-19, потвърди пред NOVA
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: До 2-3 седмици очакваме пик на новата вълна COVID-19

Вече сме в нова вълна на COVID-19, удостовери пред NOVA NEWS основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

„ Ние се движим 3-4 седмици по-късно, което се случва в Западна Европа. В идващите две до три седмици евентуално ще се сблъскаме с тази нараснала вълна. Не че е толкоз ужасно и трагично, само че като факт е по този начин,” - сподели той.

„ Ще има повече случаи, само че при множеството от засегнатите няма да има потребност от болница. Все още вариантът е Омикрон, въпреки че той е към този момент с няколко разновидности. Страхуваме се от нов вариант наесен, който ще заобикаля имунитета. " - добави доцент Кунчев.

По отношение на маймунската шарка той означи, че се чака удостоверение на трети случай у нас. „ Официално ще се удостовери през днешния ден, когато излязат формалните резултати от проучванията в Центъра за заразни и паразитни заболявания, само че спецификата на PCR реакцията е такава, че още в процеса на обработка излиза наяве накъде отиват нещата. Така че съгласно мен с над 90% убеденост може да кажем, че имаме открит трети случай. " - изясни медикът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР